ο Ανδρέας

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης αποτελεί γόνο προσφυγικής οικογένειας, η οποία εγκαταστάθηκε και συνδέθηκε με τον τόπο του Περιστερίου από το έτος 1922, όταν το Περιστέρι ήταν ακόμη συνοικισμός της πόλεως των Αθηνών.

Στους 10 μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης κατάφερε να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή (8 Οκτωβρίου 2023) με το τεράστιο ποσοστό 78%, για τα εκλογικά αυτοδιοικητικά χρονικά!

Ο κ. Παχατουρίδης είναι ο Δήμαρχος φαινόμενο, που έχει καταφέρει να επανεκλεγεί σε έξι (6) συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ανεβάζοντας το εκλογικό ποσοστό του.

  • 2002 για 1η φορά εξελέγη Δήμαρχος Περιστερίου.
  • 2006 για 2η φορά επανεκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό ρεκόρ, για τους τέσσερις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, 47%.
  • 2010 για 3η φορά ανέβασε την πρώτη Κυριακή το εκλογικό του ποσοστό σε 50%, κατακτώντας και τότε την πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο.
  • 2014 για 4η φορά, κατάφερε ένα ακόμη εκλογικό θρίαμβο με ποσοστό 62% από την πρώτη Κυριακή.
  • 2019 για 5η φορά και τότε κατέγραψε εκλογικό ρεκόρ από την πρώτη Κυριακή, στους 10 μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, με ποσοστό 74%!

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως από τα στοιχεία του δυναμισμού, του εκσυγχρονισμού και της δημιουργικής πορείας για τον τόπο του.

Από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ως Δημάρχου, και σε συνεργασία με τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον, δρομολόγησε τα μεγάλα για τον τόπο του έργα υποδομής.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στις πρωτοπόρες κοινωνικές δομές του Δήμου Περιστερίου (Καθήκον Κατ’ Οίκον, Σε Έχω Έννοια, Από Την Πρώτη Μέρα Δίπλα Τους, Γίνε Ανάδοχος Μπορείς, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικά Ιατρεία & Φαρμακεία κ.α.).