ΝΕΑ

15/07/2023
Η μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού στο Άλσος Περιστερίου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

Πολλές χιλιάδες θεατές απόλαυσαν δωρεάν τη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο, στο ομορφότερο Άλσος της Αττικής, στο Άλσος Περιστερίου.
Ο Δήμος Περιστερίου πραγματοποίησε στις 12 Ιουλίου 2023 τη μεγαλύτερη συναυλία του φετινού καλοκαιριού, με τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού προς τιμήν του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.
Τραγούδησαν (αφιλοκερδώς): Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Μελίνα Ασλανίδου, Ασπασία Στρατηγού, Μιχάλης Δημητριάδης, σε σκηνοθεσία – παρουσίαση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη. Συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία «Λάμπρου», η Λαϊκή Ορχήστρα «Χρήστου Νικολόπουλου» και η Μπάντα Στρατού Ξηράς.
Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες μέσα και έξω, από το ανοικτό Θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» του Άλσους Περιστερίου, χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας, παρακολουθούσαν τη μεγάλη συναυλία, καθώς και από τη μεγάλη γιγαντοοθόνη.
Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τίμησε τον σπουδαιότερο λαϊκό μουσικοσυνθέτη της γενιάς του και βιρτουόζο του μπουζουκιού, Χρήστο Νικολόπουλο.
«Με βάρκα την ελπίδα αγαπημένε μας Χρήστο προχωράμε μαζί σου τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο κ. Παχατουρίδης και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη μεγάλη εκδήλωση τιμής.
Ο Χρήστος Νικολόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη για τη μεγάλη τιμή στο πρόσωπό του, καθώς και τους συναδέλφους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους στη συναυλία με τα δικά του τραγούδια.
Την εκδήλωση – αφιέρωμα τίμησαν με την παρουσία τους, η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, η πρώην Υπουργός Λ. Κατσέλη, ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας Κρ. Σπύρου, η Ποιήτρια - Στιχουργός Λ. Νικολακοπούλου, ο Συνθέτης Ν. Στρατηγός, ο Τραγουδιστής Γ. Μαργαρίτης, ο Δικηγόρος - Στιχουργός Β. Καπερνάρος, η Παρουσιάστρια Πολιτιστικών Εκπομπών της ΕΡΤ Αθ. Καμπάκογλου, μέλη του κοινοβουλίου, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ανώτερα στελέχη του ΥΠΕΘΑ – ΑΣΔΥΣ κ.α.