ΝΕΑ

14/06/2023
Ο Δήμος Περιστερίου μετέτρεψε έναν «μπαζότοπο» σε Πρότυπο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Σε λειτουργία τέθηκε το 1ο Πρότυπο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πρώην πάρκο «Σπαστήρα», στην οδό Πελασγίας 90, στις 9 Ιουνίου 2023 από τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.
Σε μια μεγάλη γιορτή, με ξεχωριστές δράσεις για το περιβάλλον με πρωταγωνιστές τους χιλιάδες μαθητές της πόλης μας, που πήραν μέρος στον διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση» της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου και με τη βράβευση πολλών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων για τις επιδόσεις τους στην ανακύκλωση.
Ο συγκεκριμένος χώρος «Σπαστήρα» ήταν μπαζότοπος που αγοράστηκε μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Ανδρέα Παχατουρίδη και εν συνεχεία σε λιγότερο από ένα χρόνο, κατάφερε να τον μετατρέψει σε πάρκο πρασίνου, εκπαίδευσης, άθλησης, παιχνιδιού και συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, εξέφρασε ανοικτά τις ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής για το γεγονός ότι σε χρόνο ρεκόρ δημιούργησαν ένα πρότυπο πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων και δράσεων, με πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου, της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ πραγματοποιήθηκε δωρεάν διανομή φυτών από το δημοτικό φυτώριο, λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών στους πολίτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, που εφαρμόζει πρωτοποριακά ο Δήμος Περιστερίου.