ΝΕΑ

10/05/2023
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στον Δήμο Περιστερίου


Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.
Στις 9 Μαίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 75 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη του ιατρού κου Μανώλη Μυριοκεφαλιτάκη, Χειρουργού Ορθοπεδικού. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.
Ο κος Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου μετά το πέρας της δράσης δήλωσε «Η δική μας αγάπη, ιδιαιτέρως ως προς τις κυρίες της πόλης του Περιστερίου, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά στην πράξη, με την σημερινή δράση – πρόγραμμα, δωρεάν δυνατότητας μέτρησης οστικής πυκνότητας, για τον γυναικείο πληθυσμό του Περιστερίου. Διάγνωση, πρόληψη και προστασία της υγείας, με την παροχή των ανάλογων πάντοτε ιατρικών μηχανισμών και εργαλείων, από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, τον αρωγό της κοινωνικής υγείας και τον πρωταγωνιστή κάθε δραστηριότητας και πρωτοβουλίας, με καθοριστικό όφελος στην φροντίδα και τη διασφάλιση της Υγείας όλων των συμπολιτών μας της τοπικής κοινωνίας του Περιστερίου, αδιακρίτως φύλου και ηλικίας».
Δεν παρέλειψε ο κ. Παχατουρίδης να ευχαριστήσει τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων που διοργάνωσαν με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, αυτήν τη σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου.
Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».
Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε : «Με δράσεις, όπως η συγκεκριμένη το Δίκτυο συμβάλλει στη προάσπιση της υγείας των πολιτών. Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο που οδηγεί σε κατάγματα. Με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης της υγείας. Η προσέλευση των δημοτών ήταν μεγάλη και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, μέσα από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου».
Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.