ΝΕΑ

03/04/2023
Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης αφηγήθηκε παιδικές ιστορίες σε μικρούς μαθητές
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης αφηγήθηκε παιδικές ιστορίες σε μικρούς μαθητές, που βρέθηκαν στις 31 Μαρτίου 2023 στη Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη.
Ο κ. Παχατουρίδης συνομίλησε με τους μαθητές της πρώτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, ακούγοντας τις δικές τους σκέψεις και απορίες για το παιδικό αφήγημα, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας ότι τα παιδιά είναι το καλύτερο Περιστέρι, είναι η ελπίδα για το μέλλον της πόλης.
Στην αφήγηση του Δημάρχου, εκτός από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου και η Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιλή Καρκούλια.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου παρουσιάζει εδώ και αρκετά χρόνια μια πρωτοπόρα δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο, τη Λέσχη Παραμυθιού με αφηγήσεις παραμυθιών για τα παιδιά.
Ειδικότερα, διοργανώνονται οι δράσεις: Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, Δανειστική Βιβλιοθήκη, Παιδική Βιβλιοθήκη, Κλασσική Βιβλιοθήκη, Μουσική Βιβλιοθήκη, Λέσχη Παραμυθιού, Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Πανελλαδικό Φεστιβάλ Παραμυθιού, Ομάδες παλιών συμμαθητών ανταμώνουν στο χώρο της "Μαζί ξανά στο σχολείο".
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο "Πέτρινο", πρώην 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, Σκρα 62 & Αδριανουπόλεως. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης στα τηλέφωνα: 2105716057 & 2105716069.