ΝΕΑ

22/03/2023
Ημερίδα: «Ενημέρωση, Πρόληψη και έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού» στον Δήμο Περιστερίου
Ο Αντιδήμαρχος Υγείας Δήμου Περιστερίου, Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης, σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Καραθεοδωρή & Εθνικής Αντιστάσεως – στάση Μετρό «Περιστέρι), ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση, Πρόληψη και έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού». Είσοδος Ελεύθερη!

Η εκδήλωση αυτή γίνεται με την συνεργασία του Δήμου Περιστερίου και της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, με την υποστήριξη του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ομιλητές:

- Δρ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γυναικολόγος – Χειρουργός - Μαστολόγος - Ογκολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Διευθυντής της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην EE για τον καρκίνο του μαστού, Εκπρόσωπος του ΠΙΣ στη UEMS για τη χειρουργική εκπαίδευση στον καρκίνο του μαστού, Πρόεδρος του 21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare
Θέμα: «Kλινική Εξέταση. Διαγνωστικές Μέθοδοι διερεύνησης των παθήσεων του μαστού και χειρουργική αντιμετώπιση»

- Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης, Πλαστικός Χειρουργός, τ. Διευθυντής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», τ. Ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας. Θέμα: «Πλαστική Αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή»

- Δρ Αντιγόνη Σουρλά, Ιατρός Παθολογοανατόμος, MD, PhD, Παθολογοανατομικό Εργαστήριο Βιοϊατρικής Επιστημονικός
Συνεργάτης Α΄ Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Παν/μίου Αθηνών.
Θέμα: «Ο Ρόλος του Παθολογοανατόμου στη Διάγνωση και Θεραπευτική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού».

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Καρδιολόγος και Αντιδήμαρχος Υγείας Γεώργιος Μπεκιάρης.
Στόχος είναι η ενημέρωση των γυναικών για όλους τους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και χειρουργικής αντιμετώπισης αφ’ ενός και αφ’ ετέρου της πλαστικής αποκατάστασης, διατροφικής συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης, σχέσης σεξουαλικότητας και εμφάνισης των γυναικών με καρκίνο του μαστού.