ΝΕΑ

03/11/2022
Δράση «Κάνε τον Οδηγισμό εικόνα» από το Τοπικό Τμήμα Περιστερίου»
Το Τοπικό Τμήμα Περιστερίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) σας προσκαλεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, από τις 9:30 έως τις 13:00, επί της Εθνικής Αντιστάσεως και Σεβαστείας, Περιστέρι (στο ύψος των PUBLIC), στη δράση που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της «Ημέρας Οδηγισμού».

Φέτος, γιορτάζουμε τα 90 χρόνια πορείας και συνεχούς προσφοράς του

Ελληνικού Οδηγισμού (1932 – 2022). Η δράση με την ονομασία «Κάνε τον Οδηγισμό εικόνα» θα πραγματοποιηθεί με τα παιδιά των Ομάδων μας ζωγραφίζοντας ένα ΚΑΦΑΟ εμπνευσμένο από τις δράσεις του Οδηγισμού.

Αρωγός σε αυτή μας την προσπάθεια θα είναι ο Δήμος Περιστερίου. Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε όλη την διαδρομή του, ο Ελληνικός Οδηγισμός αλληλοεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας.

Στοιχεία επικοινωνίας: Ραιδεστού 33, 12132 Περιστέρι. Τηλ.: 6944264107 – 6974748776, e-mail: ttperisteriou@seo.gr

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (έτος ιδρύσεως 1932) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS).

Σύμφωνα με το Καταστατικό του αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικό με παιδαγωγικό, κοινωφελή και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει ως στόχο την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων.

Με σύγχρονα παιδαγωγικά και δημιουργικά προγράμματα που βασίζονται στους άξονες: Προσωπική Ανάπτυξη, Κοινωνική Συμμετοχή και Ζωή στη Φύση, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και ικανότητες και να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.