ΝΕΑ

13/07/2022
Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο
20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, περισσότεροι από 20 χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το Άλσος Περιστερίου, στη μεγάλη τιμητική εκδήλωση για τον Σταύρο Ξαρχάκο, στις 11 Ιουλίου 2022.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή απένειμαν στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη – μαέστρο, την απόφαση αναγόρευσης Επίτιμου Δημότη από το Δημοτικό Συμβούλιο και ένα γλυπτό του Βαγγέλη Μουστάκα που συμβολίζει τη διαρκή έμπνευση, κάτι που χαρακτηρίζει τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Στην ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Ως Δήμαρχος Περιστερίου τα 20 τελευταία συνεχόμενα χρόνια, οδηγώντας πάντοτε τη γενέτειρα πόλη μου, προς τα μεγάλα μεγέθη του πολιτισμού και τα προφανή οφέλη του, ως άνθρωπος με ιδίαν προσωπική προσέγγιση, σε σχέση με τους στιβαρούς πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού και όσους τον εκπροσωπούν επάξια και τέλος, ως νεαρός που σκίρτησε κάποτε από το δικό σας μουσικό απόσταγμα «Με τι καρδιά να σ’ αποχαιρετήσω…» και τόσες άλλες ιδεώδεις, δικές σας μουσικές δημιουργίες, σας σφίγγω σήμερα το χέρι δυνατά, σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου. ».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Ξαρχάκος ευχαρίστησε μέσα από τα βάθη της ψυχής του τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, γι’ αυτήν την τιμή.

Για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μίλησε με θερμά λόγια ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Τσάμπρας και Γιώργος Λιάνης, ενώ προβλήθηκε βίντεο για τη ζωή και το έργο του.

Η τιμητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Νταλάρα και Ηρώ Σαΐα που ταξίδευσαν το πλήθος κόσμου στους μουσικούς δρόμους του μεγάλου μας συνθέτη.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων, του κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του καλλιτεχνικού κόσμου, συλλόγων και φορέων.