ΝΕΑ

07/06/2022
Μεγάλη συμμετοχή πολιτών στις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Περιστερίου
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2022, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου διοργάνωσε ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Χιλιάδες επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι πολίτες στο Άλσος Περιστερίου, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να αναγνωρίσουν και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ανακύκλωσης, καθώς και να ενημερωθούν για όλες τις πρότυπες και καινοτόμες δράσεις του Δήμου Περιστερίου για την προστασία του περιβάλλοντος και τα ρεύματα ανακύκλωσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τη νέα δράση της χωριστής συλλογής υλικών, καθώς και τα μυστικά της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, που πρωτοπορεί ο Δήμος Περιστερίου, ενώ στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε δωρεάν εδαφοβελτιωτικό (compost) και φυτά από το δημοτικό φυτώριο.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης ευχαρίστησε τους συμπολίτες του, για την ευαισθησία που επιδεικνύουν καθημερινά για το περιβάλλον, αλλά και για την ενεργή συμμετοχή τους στις πρακτικές ανακύκλωσης.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, τόνισε ότι ο Δήμος Περιστερίου έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών για τις καινοτόμες δράσεις του, τόσο στην ανακύκλωση, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.