ΝΕΑ

21/05/2022
«Σταγόνες Ιστορίας» από το 7ο Γυμνάσιου Περιστερίου
Υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου «Σταγόνες Ιστορίας» το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου 2022 στο κατάμεστο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου. Στο επίκεντρο της βραδιάς η μνήμη του τόπου μας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις πρόσφατες και βραβευμένες-με το πρώτο βραβείο-ταινίες ντοκιμαντέρ του σχολείου στον Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της Πόλης σου».

Συγκεκριμένα, προβλήθηκαν οι ταινίες μικρού μήκους: «Το παρόν έχει παρελθόν...Το Περιστέρι στις γειτονιές του χθες» , «Η γειτονιά που άνθησε στο κάρβουνο και «Από μια βροχή ... σε μια ιστορία». Η εκδήλωση άνοιξε με την ταινία «Με τ’ άστρι κουβεντιάζω», η οποία αποτελεί δημιουργία της φετινής χρονιάς και έχει ως θέμα τους κινηματογράφους που υπήρχαν στη γειτονιά του σχολείου και την επίδρασή τους στη ζωή των κατοίκων. Το κλίμα της βραδιάς, καθώς ανασύρονταν τα βιώματα των θεατών μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι μνήμης, υπήρξε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά και ενισχύθηκε από τα τραγούδια που εκτέλεσε πολύ όμορφα η χορωδία του σχολείου.

Τις προβολές πλαισίωσαν με τις καίριες παρεμβάσεις τους ο Σκηνοθέτης, Συγγραφέας και Ερευνητής κ. Νίκο Θεοδοσίου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Camera Zizanio – Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, ο Ντοκιμαντερίστας και Ερευνητής κ. Χρήστος Σκούρας, ο Φιλόλογος, Νεοελληνιστής, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας κ. Συμεών Σταμπουλού και η Δικηγόρος και Ποιήτρια κ. Βιβή Γεωργακά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Θεοδωράκος Αναστάσιος, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Μαίρη Τσιώτα, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ κ. Αναστάσιος Καλλιάφας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Περιστερίου κ. Νικόλαος Κασουρίδης. Επίσης παρέστη και χαιρέτισε ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Αλεξανδρής Ευθύμιος, ενώ παρευρέθηκε η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ιωάννα Δεκατρή.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο υπήρξε το μήνυμα που απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός πολυχώρου, μιας κυψέλης πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του παλιού δημαρχείου και του θεάτρου της «Ξυλοτεχνίας».

Οι «Σταγόνες Ιστορίας», μαζί με τη γλυκιά αίσθηση της οικειότητας και τη γλυκόπικρη της νοσταλγίας, άφησαν το αποτύπωμά τους στη μνήμη των δημοτών, αποτύπωμα βαθύ, που θα το φέρουν μαζί τους, όχι μόνο στην ταυτότητα, αλλά και στην καρδιά…