ΝΕΑ

03/05/2022
Επιβράβευση για τη συμμετοχή των πολιτών στη Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων (καφέ κάδος)
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου διένειμε εδαφοβελτιωτικό (compost) και φυτά σε γειτονιές της πόλης, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή των πολιτών, στο πρόγραμμα της Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων (καφέ κάδος).

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, μαζί με τους εργαζομένους βρέθηκαν τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 (αργία της Πρωτομαγιάς) κοντά στους δημότες σε γειτονιές που εντάχθηκαν πρόσφατα στο πρόγραμμα.

Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι: «Η αθρόα συμμετοχή των πολιτών έχει αναδείξει τον Δήμο Περιστερίου ως πρωτοπόρο σε πανελλαδικό επίπεδο, στα περιβαλλοντικά θέματα».

Η κα Τσιώτα – Μάρκου υπογράμμισε ότι: «Το πρόγραμμα ανάπτυξης του καφέ κάδου εφαρμόζεται με επιτυχία στην πόλη μας και επεκτείνεται σταδιακά σε όλες τις γειτονιές».

Ο Δήμος Περιστερίου προχωρά σε συνεχείς ενημερώσεις πόρτα – πόρτα, καθώς επίσης παρέχει διαρκή υποστήριξη μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 2105701639 - 2105701641 και με συνεχείς επισκέψεις στις συγκεκριμένες γειτονιές.

Στους συμμετέχοντες παρέχονται δωρεάν οικιακά καδάκια, καθώς επίσης και οι ανάλογες βιοαποδομήσιμες σακούλες για τη συλλογή.