ΝΕΑ

02/03/2022
Μήνυμα του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό
Η ανθρωπότητα βάλλεται δυστυχώς για άλλη μια φορά από εμπόλεμες συνθήκες. 
Ενώ βρισκόμαστε στο έτος 2022. 
Ενώ διανύουμε τον 21ο αιώνα. 
Συνάνθρωποί μας στην Ουκρανία σφυροκοπούνται με πολεμικά όπλα και πυρά. 
Ξεσπιτώνονται. 
Υποχρεώνονται βίαια να μεταφερθούν σε κρησφύγετα. 
Να στερηθούν τις ομαλές συνθήκες διαβίωσης και τα στοιχειώδη διατροφικά, υγειονομικά και λοιπά προστατευτικά αγαθά. 
Εδώ λοιπόν στη φιλάνθρωπη και αλληλέγγυα πόλη του Περιστερίου επιστρατευόμαστε, για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τους συνανθρώπους μας, που σήμερα δοκιμάζονται και ταλανίζονται.
Την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, καλούμε όλους τους Περιστεριώτες ν’ ανταποκριθούν στο προσκλητήριο ανθρωπιάς που εκπέμπουμε. 
Με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και την ανάσα ζωής προς τον φίλο και πληττόμενο Ουκρανικό λαό. 
Ως Δήμαρχος μιας κομβικής Ελληνικής πόλης, της πόλης του Περιστερίου, σκύβοντας και ακουμπώντας πάντοτε πρωταρχικά, πάνω στην ανθρώπινη ανάγκη, τη σημασία και την προτεραιότητά της, σας καλώ όλους, συμπολίτισσες και συμπολίτες μας, να σταθούμε σύσσωμοι και αρωγοί δίπλα στη μελανή Ουκρανική συγκυρία. 
Να φερθούμε ανθρώπινα και όλη την ευαισθησία μας να την κάνουμε πράξη, τούτη την κρίσιμη στιγμή, μέσα από την δυνατότητα που διαθέτει ο καθένας μας. 
Τούτη την Παρασκευή, Περιστεριώτισσες και Περιστεριώτες, όλοι μαζί παρόντες, για τους Ουκρανούς συνανθρώπους αδελφούς μας. Για λιγότερο κλάμα στα παιδικά βλέμματα των Ουκρανικών οικογενειών. 
Για μεγαλύτερη ανακούφιση στις Ουκρανικές ψυχικές πληγές.