ΝΕΑ

21/01/2022
10 νέες ψηφιακές υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας στον Δήμο Περιστερίου
Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας του Δήμου Περιστερίου Γιώργος Τσίνας, ενημερώνει για τη λειτουργία δέκα (10) νέων ψηφιακών υπηρεσιών αυτήν την φορά στο πεδίο της Κοινωνικής Μέριμνας και της Προστασίας Αδέσποτων ζώων.
 
Μέσα από την ιστοσελίδα, www.peristeri.gr, μπορείτε να αιτηθείτε και να καταθέσετε δικαιολογητικά για:
- προνοιακά επιδόματα αναπηρίας
- επίδομα ανασφαλίστων υπερηλίκων 
- επίδομα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος 
- επίδομα στέγασης
- επίδομα γέννησης 
- εξόδων κηδείας απόρων  και ανασφαλίστων πολιτών

Επίσης, ψηφιακά μπορούν να γίνουν αιτήσεις για τους τετράποδους φίλους μας όπως:
- αιτήσεις περίθαλψης
- αιτήσεις στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς (γάτες, σκύλοι) 
- αίτηση ένταξης στο μητρώο εθελοντών φροντίδας αδέσποτων του Δήμου 
- αποστολής ηλεκτρονικής σήμανσης τους.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, τόνισε: «Για εμάς ο πιο αδύναμος συμπολίτης μας έχει προτεραιότητα. Και τώρα με την χρήση της τεχνολογίας ανοίγουμε υπηρεσίες που δίνουν δυνατότητες σε όλους για συμμετοχή, ενημέρωση και εξυπηρέτηση. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Περιστερίου προχωρά και καθημερινά αποτελούμε πρότυπο έξυπνου και ψηφιακού Δήμου. Και κυρίως, βάζοντας στο επίκεντρο της δράσης μας εκείνον που το έχει περισσότερο ανάγκη!»

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσίνας, υπογράμμισε: «Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και της διάθεσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, ανοίγουμε την νέα ηλεκτρονική μας πλατφόρμα στην Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Περιστερίου! Συνολικά οι ψηφιακές μας υπηρεσίες φθάνουν τις 39! Στις επόμενες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα για ακόμα περισσότερες αιτήσεις που θα καλύψουν πλήρως τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου μας και θα δώσουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες στους δημότες μας για απομακρυσμένη εξυπηρέτηση διοργανώνοντας ακόμη και τηλεσυνεδρίες με ψυχολόγους στα Κέντρα Κοινότητας. Το Περιστέρι γίνεται καθημερινά ακόμη πιο λειτουργικό και ακόμη πιο έξυπνο!»