ΝΕΑ

29/12/2021
Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) για ΑμεΑ στο Δήμο Περιστερίου
Μετά από επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Ανδρέα Παχατουρίδη ξεκίνησαν οι εργασίες υλοποίησης του νέου ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) για ΑμεΑ στο Περιστέρι.
Στις 28 Δεκεμβρίου 2021, ο κ. Παχατουρίδης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αναστάσιο Θεοδωράκο επισκέφθηκαν το εργοτάξιο και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών ανακατασκευής και μετατροπής του κτιρίου του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου σε ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), σ’ ένα επαγγελματικό σχολείο που απευθύνεται σε ΑμεΑ.
Γι’ αυτόν τον σκοπό, στις 22 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του κράτους “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” και τότε υπήρξε δέσμευση για την έναρξη των εργασιών του ΕΕΕΕΚ για ΑμεΑ στο Περιστέρι, πριν το τέλος της χρονιάς.
Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Περιστερίου βρίσκεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι τεχνικές επεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σ΄ ένα εξάμηνο, ώστε να παραδοθεί για να καλύψει την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης – μαθητών ΑμεΑ.
Το νέο ειδικό σχολείο θα παρέχει ευκαιρίες στη μόρφωση και στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη σε μαθητές ΑμεΑ του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας.