ΝΕΑ

03/12/2021
Μήνυμα Δημάρχου για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Το δέντρο της πόλης, πανέμορφο, έχοντας πάνω του όλη τη λάμψη, τη χαρά και την αισιόδοξη προσμονή των Χριστουγέννων 2021 και της Πρωτοχρονιάς 2022, το ανάψαμε και φεγγοβολά! 
Και μαζί του, όσο γίνεται πιο λαμπερά, φωταγωγούμε τη διάθεσή μας, τη ζωή τη δική μας και τη ζωή των οικογενειών μας.
Τούτες τις άγιες μέρες, τις γιορτινές, τις τόσο ανθρώπινες, τις γεμάτες ευαισθησία και χαρμόσυνα μηνύματα, κάθε σπιτικό, κάθε συμπολίτισσα και κάθε συμπολίτης, να αφήσει της γιορτής το νόημα, να μπει βαθιά μεσ’ τη ψυχή του.
Και με το υπέρλαμπρο φως του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης μας, να την πλημμυρίσει.
Η ευχαρίστηση, η ομορφιά, η ελπίδα, η θαλπωρή και η αγάπη, μέσα από το άναμμα του δέντρου μας, έρχονται να στολίσουν και να κυριεύσουν τον χώρο μας, τον χρόνο μας, μαζί και τις αισθήσεις μας.
Αφήνοντας τη μοναξιά απ’ έξω. Διώχνοντας κάθε δυσάρεστη και σκυθρωπή σκέψη και συνθήκη. 
Σήμερα ειδικά, που η ανθρώπινη κοινωνία περνάει δυσκολίες, η δε ανθρώπινη υγεία και ζωή δέχεται χτυπήματα από κινδύνους πρωτόγνωρους και επιθετικούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι μεγαλύτερη, είναι σοβαρότερη η ανάγκη, να παραμείνουμε ενωμένοι και προσεκτικοί.
Να παλέψουμε αλληλέγγυοι όλοι μαζί.
Να ανταλλάξουμε δύναμη, ελπίδα και κουράγιο, ο ένας με τον άλλο, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα.
Γιατί μετά από τόσες προσπάθειες, μας αξίζει μια ώρα αρχύτερα, να καταφέρουμε να ξεφύγουμε και να προχωρήσουμε μπροστά, δυνατοί, ανθεκτικοί και δημιουργικοί.
Και θα το πετύχουμε, να βγούμε στο τέλος νικητές!
Έτσι, πόλη και κοινωνία αντάμα και παρέα, ντυμένες και φωτισμένες αστραφτερά, μαζί με το θεαματικό δέντρο μας, σήμερα ανάβουν και τον διακόπτη της καρδιάς μας.
Οδηγώντας την, στην γλυκύτερη, την πιο ζεστή, την πιο συντροφική περιήγηση των εορτών, της χαράς τους και της μαγείας τους. 
Σε ολόκληρο το Περιστέρι, σε όλους τους συμπολίτες και τους συνανθρώπους μας, καλά, ευλογημένα Χριστούγεννα και καλόφερτη Πρωτοχρονιά!
Με υγεία, με ασφάλεια, με ευτυχία και με καλοσύνη!