ΝΕΑ

09/11/2021
9ος Μαθητικός Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής Δήμου Περιστερίου
“ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2021-2022”

Σε μια περίοδο με τις συνθήκες της πανδημίας να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας και πολιτισμού, ο Δήμος Περιστερίου σε πείσμα των καιρών, διοργανώνει και φέτος τον 9ο Μαθητικό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, με θέμα: «Περιστέρι Πολλών Αστέρων – Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2021 - 2022». 
Στην πρόσκλησή του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, καλεί τους μαθητές των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Περιστερίου, να συμμετέχουν με τα έργα τους στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής ενόψει των εορτών Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιών. 
Ο κ. Παχατουρίδης υπογραμμίζει ότι: “Ο διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής που αποτελεί θεσμό για την πόλη μας, θα αναδείξει ως πρωταγωνιστές και των φετινών γιορτών τα μικρά παιδιά, που προσδοκούμε να δημιουργήσουν, μέσα από την αθωότητα και την ευαισθησία τους. Όπως και να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα όνειρά τους, προσφέροντας νότες αισιοδοξίας και χαράς σε όλους μας και κυρίως σε όλους τους μικρούς μας φίλους”.
Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί ψηφιακά. Οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.depadp.gr , για να μπορούν να ενημερωθούν για το διαγωνισμό, να υποβάλουν τα στοιχεία που θα ζητούνται και να επισυνάπτουν τη ζωγραφιά σε ψηφιακή μορφή. Τα έργα των μαθητών θα πρέπει να υποβληθούν έως και την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021.
Οι 51 καλύτερες ζωγραφιές θα επιλεγούν από επιτροπή που θα αποτελείται από εικαστικούς των εργαστηρίων ζωγραφικής της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ).
Τα έργα που θα επιλεγούν ενδέχεται να πρέπει να παραδοθούν πρωτότυπα, κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να εκτυπωθούν σε κατάλληλο υλικό και θα τοποθετηθούν για όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στα ειδικά φωτιστικά πλαίσια της πλατείας Εθν. Αντίστασης (απέναντι από τον ΟΤΕ). Η φωταγώγηση της πλατείας με τα 51 έργα θα γίνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021. Θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. 
Πληροφορίες ΔΕΠΑΔΠ, καθημερινά τις ώρες 8:00 - 14:00, τηλέφωνα 2105779914, 2105779049, e-mail: depadp@yahoo.gr