ΝΕΑ

08/11/2021
Μήνυμα του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη για την απογραφή
Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου, 
Άνθρωποι της καρδιάς και της καθημερινής μου σκέψης, η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ξεκινά! 
Μια φορά στα 10 χρόνια διεξάγεται η απογραφή με σκοπό να μετρηθούμε, να δούμε πόσοι είμαστε και ποιες είναι οι κοινωνικές συνθήκες που ζούμε στην χώρα μας και ειδικότερα, στις πόλεις μας και με βάση αυτά τα στοιχεία να καθορίσουμε το σχεδιασμό μας για τα επόμενα χρόνια. 
Από την απογραφή του πληθυσμού όμως καθορίζεται και το ύψος της χρηματοδότησης της πόλης μας, από την Πολιτεία.
Σήμερα, βάζουμε κάθε βράδυ στο Περιστέρι για ύπνο περισσότερες από 400.000 ψυχές και όμως χρηματοδοτούμαστε από την Πολιτεία, μόνο για τις 130.000. 
Η απογραφή, λοιπόν, στην πόλη που μένουμε, που ξυπνάμε και που κοιμόμαστε, που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, που καταναλώνουμε και χρησιμοποιούμε τις υποδομές της σημαίνει αμέσως μεγαλύτερες δυνατότητες για βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. 
Σημαίνει, περισσότερο πράσινο, περισσότερα πάρκα και παιδικές χαρές, περισσότερο Πολιτισμό και Αθλητικούς χώρους, δρόμους και πεζοδρόμια!
Συνεργαστείτε λοιπόν με τους απογραφείς της Στατιστικής Υπηρεσίας, απογραφείτε στο Δήμο Περιστερίου, ανεξαρτήτως που ψηφίζετε, και δώστε δύναμη στην γειτονιά που ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά!
Άλλωστε τώρα όλοι μιλούν για την πόλη μας!

Ανδρέας Παχατουρίδης
Δήμαρχος Περιστερίου