ΝΕΑ

07/06/2021
Περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Περιστερίου «ΔΡΩ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΖΩ»
Ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τις 5 Ιουνίου 2021, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου διοργάνωσε δράσεις ενημερωτικές «ΔΡΩ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΖΩ» για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Στο κάλεσμα του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι πολίτες στο Άλσος του Περιστερίου, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να αναγνωρίσουν και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων, καθώς και τις πρότυπες και καινοτόμες τεχνολογίες για την προστασία του περιβάλλοντος (Κινητό Πράσινο Σημείο, Ηλιακοί Κάδοι, Συλλέκτες Οικιακής Ανακύκλωσης κ.α.).
Η Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, μαζί με τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου, προχώρησαν στη διανομή οργανικού λιπάσματος και φυτών σε γειτονιές της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή των πολιτών στη Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων.
Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα επεκτείνεται διαρκώς στην πόλη και η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη. Ο εξοπλισμός (οικιακό καδάκι 7L + δύο πακέτα σακούλες) παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και κατόπιν ραντεβού που θα κλείσετε στα τηλέφωνα 2105701639 - 2105701641.