ΝΕΑ

11/05/2021
Μαθητικός Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής Δήμου Περιστερίου «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»
Ο Δήμος Περιστερίου συμμετέχει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και ξεκινά τις δράσεις του και πάλι με πρωταγωνιστές τα παιδιά, που αποτελούν το παρόν, το μέλλον και την ελπίδα. 

Στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα: «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», θα διεξαχθεί ψηφιακά έως και τις 28/05/2021.
Σε πρόσκλησή του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, καλεί τους μαθητές των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης του Περιστερίου, να εμπνευστούν από τους ήρωες της επανάστασης και τα ιδεώδη της ελευθερίας και να φιλοτεχνήσουν, με το μοναδικό τρόπο που εκείνα ξέρουν, έργα τέχνης, τα οποία όλα θα αποτελέσουν μέρος ενός ψηφιακού άλμπουμ που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Περιστερίου. 

Τα 51 καλύτερα έργα θα τοποθετηθούν στην πλατεία Εθν. Αντίστασης (έναντι ΟΤΕ) επί της Παναγή Τσαλδάρη και θα κοσμούν την πόλη μας για τους επόμενους μήνες.
Οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να επισκέπτονται τον δικτυακό ιστότοπο της ΔΕΠΑΔΠ www.depadp.gr , να υποβάλουν τα στοιχεία που θα ζητούνται και να επισυνάπτουν τη ζωγραφιά σε ηλεκτρονική μορφή.
Οι 51 καλύτερες ζωγραφιές θα επιλεγούν από επιτροπή που θα αποτελείται από εικαστικούς των εργαστηρίων ζωγραφικής της ΔΕΠΑΔΠ. Τα έργα που θα επιλεγούν θα πρέπει να παραδοθούν πρωτότυπα, κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να εκτυπωθούν σε κατάλληλο υλικό και θα τοποθετηθούν στα συγκεκριμένα πλαίσια της πλατείας Εθν. Αντίστασης (απέναντι από τον ΟΤΕ).
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα σαν επιβράβευση  για την προσπάθεια τους. Καλή συμμετοχή και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές!!!

Πληροφορίες ΔΕΠΑΔΠ, καθημερινά τις ώρες 8:00 - 14:00, τηλέφωνα 2105779914, 2105779049, e-mail: depadp@yahoo.gr