ΝΕΑ

27/03/2021
Ο Δήμος Περιστερίου στην Ώρα της Γης
Ο Δήμος Περιστερίου κατέβασε τους διακόπτες του ρεύματος στο Δημαρχιακό Μέγαρο, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, ώρα 20:30 για μια ώρα, συμμετέχοντας για 13η συνεχή χρονιά στην παγκόσμια συμβολική δράση «Η  Ώρα της Γης». 
Οι Περιστεριώτες συμμετείχαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη στη μεγαλύτερη οικολογική «διαδήλωση», που διοργανώνει η παγκόσμια περιβαλλοντική οργάνωση WWF, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της φύσης και στέλνοντας όλοι μαζί το μήνυμα για μια νέα αρχή.
Την περιβαλλοντική ενέργεια συντόνισε με επιτυχία ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Ηλεκτροφωτισμού Κώστας Ποθητός με την εθελοντική συμμετοχή των τεχνικών του Ηλεκτρολογικού τμήματος του Δήμου Περιστερίου. 
Εδώ και χρόνια η σχέση του ανθρώπου με τη φύση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Πρόκειται για μια σχέση υπερεκμετάλλευσης, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε στην καθημερινότητά μας: καταστροφικές πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κρίσεις όπως η πανδημία COVID-19, με οδυνηρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, την κοινωνία και την οικονομία.