ΝΕΑ

25/02/2021
Ευχαριστίες του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη προς τους εθελοντές αιμοδότες
Ήταν πραγματικά συγκινητική η προσέλευση των εθελοντών στο κάλεσμα του Δήμου Περιστερίου κατά την 46η αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021, στην αίθουσα «Τέχνης» του Δημαρχείου. 
Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 2 το μεσημέρι, τηρώντας όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στους νέους της πόλης μας (φοιτητές, αθλητές), καθώς και τους δημότες και εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου, εθελοντές αιμοδότες.
Ήταν μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να βοηθούν, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, τον ίδιο τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους και τους συμπολίτες.
Στο πλαίσιο, της οργανωμένης προσπάθειας του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) του Δήμου Περιστερίου, να ανταποκριθεί στη μείωση των αποθεμάτων αίματος, καθώς ο κορονοϊός μας ανάγκασε να μένουμε ασφαλείς, όμως κάποιες ανάγκες δεν έχουν αλλάξει.
Το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, που δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο και η κοινωνική δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Περιστερίου είναι ένας σημαντικός θεσμός για την τοπική κοινωνία.