ΝΕΑ

14/01/2021
Το πρόγραμμα χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Περιστερίου
Την ένταξη των Παιδικών Σταθμών στο πρωτοποριακό πρόγραμμα χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων προωθεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το πιλοτικό στάδιο στις περιοχές της Κηπούπολης, του Μπουρναζίου, του κέντρου της πόλης και δρομολογείται η επέκτασή του σε άλλες περιοχές.
Στις 13 Ιανουαρίου 2021, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου μαζί με τους συνεργάτες της, ενημέρωσε τις προϊσταμένες των παιδικών σταθμών ότι πρόκειται για μια νέα αρχή στον σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που απαιτεί την συμμετοχή όλων.
Η κα. Τσιώτα, θεωρεί σημαντική την ένταξη στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών, διότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα μικρά παιδιά που αποτελούν το μέλλον της πόλης. 
Η συλλογή οργανικών απορριμμάτων στον καφέ κάδο είναι πλέον το κυρίαρχο ρεύμα ανακύκλωσης και αξιοποιείται με την παραγωγή λιπάσματος. Αυτό σημαίνει την επιστροφή του οργανικού υλικού και πάλι στο περιβάλλον.
Πρόκειται για οργανικά υλικά όπως: υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα από καφέ ή αφέψημα, ξερά ή χλωρά φύλλα, φρούτα και λαχανικά, φλούδες και κοτσάνια, ψωμί και ζυμαρικά, τσόφλια αυγών και στάχτη. Για να φτάσουν τα οργανικά απορρίμματα στον καφέ κάδο που βρίσκεται στο δρόμο ο Δήμος έχει προσφέρει δωρεάν ειδικά καφέ καδάκια και βιοαποδομήσιμες σακούλες εντελώς δωρεάν.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Αλέξανδρος Πλέστης, η Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΑΠ, η υπεύθυνη των Παιδικών Σταθμών Ελίνα Ιατροπούλου – Βορύλα και η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών Βασιλική Διονυσοπούλου.