ΝΕΑ

04/05/2020
Επιβράβευση για τη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων!

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου παρέδωσε κατ’ οίκον οργανικό λίπασμα και φυτά σε γειτονιές της πόλης, ως πρώτη επιβράβευση για τη συμμετοχή των πολιτών, στο πιλοτικό πρόγραμμα χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, μαζί με τους εργαζομένους βρέθηκαν ανήμερα της Πρωτομαγιάς κοντά στους κατοίκους σε γειτονιές στο «Βόρειο» Περιστέρι.

Ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι: «Ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος σε προγράμματα ανακύκλωσης, όπως είναι η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, με τους καφέ κάδους». 

Από την πλευρά της, η κα Τσιώτα – Μάρκου τόνισε ότι: «Προχωρούμε στην επέκταση του δικτύου. Είναι ένας σύγχρονος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων που απαιτεί τη συμμετοχή ΟΛΩΝ».

Στις αρχές του 2020 ξεκίνησε η 3η φάση της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στις γειτονιές από το Δήμο Περιστερίου. Συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα οι κάτοικοι των οικοδομικών  τετραγώνων που περικλείονται από τις οδούς Αρτέμιδος – Βασιλικών – Ευκαλύπτων & Νηρηϊδων, στην περιοχή της Κηπούπολης.

Ο Δήμος Περιστερίου έχει προχωρήσει σε συνεχείς ενημερώσεις πόρτα – πόρτα, καθώς επίσης παρέχει διαρκή υποστήριξη μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 2105701639 - 2105701641 και με συνεχείς επισκέψεις στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στους συμμετέχοντες παρέχονται δωρεάν οικιακά καδάκια, καθώς επίσης και οι ανάλογες βιοαποδομήσιμες σακούλες για τη συλλογή.