ΝΕΑ

02/04/2020
Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Περιστερίου "Κοντά στο Παιδί και στο Γονιό"
Ο Δήμος Περιστερίου πρωτοπορεί με τις δράσεις των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του, παρότι σταμάτησαν τη λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι παιδαγωγοί των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών θέλοντας να έχουν επικοινωνία με τους γονείς και τα παιδιά, εμπλούτισαν τη σελίδα του facebook: Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Περιστερίου, που ήδη υπήρχε, με ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών. 
Κατασκευές με υλικά που δύσκολα κάποιος γονέας θα φανταζόταν, παιχνίδια κινητικά και ψυχοσωματικά που είναι απαραίτητο να συνεχίσουν να γεμίζουν τη ζωή των παιδιών, παραμύθια, προτάσεις… Τηλεφωνική επικοινωνία των παιδαγωγών με τους γονείς και πολλές φορές με τη συμμετοχή των παιδιών. Συγκινητική η ανταπόκριση των γονέων καθώς καθημερινά αλληλεπιδρούν με το παιδαγωγικό προσωπικό στέλνοντας εικόνες οικογενειακής δημιουργίας, ακολουθώντας τις προτάσεις τους.
Οι παιδαγωγοί Παιδικών Σταθμών Δήμου Περιστερίου ετοιμάζουν μικρά βιντεάκια, τα οποία θα προβάλλονται σχεδόν καθημερινά. Μέσω των βιντεοσκοπημένων δράσεων και δραστηριοτήτων θα βρίσκονται πιο κοντά, πιο ζωντανά σε παιδιά και γονείς. Ποικίλα θέματα που θα χαροποιήσουν μικρούς και μεγάλους! 
Αποδεικνύει έμπρακτα το μεγάλο του ενδιαφέρον για τους αυριανούς πολίτες της πόλης, για το πολυτιμότερο κομμάτι της, τα μικρά παιδιά! Κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε άλλους Δήμους και υιοθέτησαν την πρακτική αυτή.