ΝΕΑ

20/02/2020
1η Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Περιστερίου
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων - συλλόγων και πολιτών πραγματοποιήθηκε η 1η Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Περιστερίου η οποία διοργανώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου σε συνεργασία με τον ανάδοχο, στις 17 Φεβρουαρίου 2020 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου. 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Λύκος και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου.
Στη διαβούλευση συμμετείχε η εκπρόσωπος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Καλλιόπη Παπαδάκη, ενώ τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων δημότες, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, Ε.Σ.Α.μεΑ, ποδηλατιστών, εμπορικού συλλόγου, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ.
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Περιστερίου επιδιώκει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Προτείνει μέτρα που διευκολύνουν τις καθημερινές μετακινήσεις, που επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλα τα σημεία της πόλης από όλους (παιδιά, ΑμεΑ, ηλικιωμένους κτλ.) και μετατρέπουν την πόλη σε ένα ζωντανό, ευχάριστο και ασφαλές  περιβάλλον.
Θα ακολουθήσουν άλλες δυο Διαβουλεύσεις και ο Δήμος Περιστερίου καλεί όλους τους δημότες να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στο http://svak4peristeri.org/el/node/69