ΝΕΑ

16/02/2020
Η θεατρική παράσταση "Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι κινέζοι" στο θέατρο ΠΟΛΙΤΩΝ με είσοδο ελεύθερη.


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου Περιστερίου και συγκεκριμένα στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου θα δώσουν την πρώτη παράσταση του νέου τους έργου οι Υπερφωτισμένοι. Πρόκειται για την Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων που ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο τη θεατρική της δράση. Η πρεμιέρα για την φρέσκια κωμωδία που έγραψε και σκηνοθετεί ο Γιάννης Γαλανόπουλος «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως την κάνουν οι Κινέζοι» θα γίνει τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. με δωρεάν είσοδο. Το συγκεκριμένο έργο που είναι για όλη την οικογένεια, πριν από 2 μήνες κατέκτησε Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Στην παράσταση συμμετέχει με τη φωνή της η σπουδαία ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου. Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και πολλών επιχειρήσεων που στηρίξουν την προσπάθεια, με μεγάλο χορηγό το EUROPALSO SOCIETY. 


Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Τασία Μουστρούφα που είναι εφοριακός, εξαιτίας ενός πολύ μεγάλου σεισμού εδώ και μήνες φιλοξενεί και συντηρεί στο σπίτι της την Αλέκα και τον Μηνά, τα δυο άνεργα αδέρφια της. Ένας ακόμη σεισμός θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα! Θα φέρει μέσα στο σπίτι της τον ορκισμένο εχθρό του αδελφού της Τόλη Μοσχόπουλο που ήταν ο αξεπέραστος εφηβικός της έρωτας! Μια ιστορία αγάπης στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με πολλές μπερδεμένες κωμικές καταστάσεις που στο φινάλε ξεμπερδεύονται ανατρεπτικά! ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Τίτλος θεατρικού έργου: 
ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ή ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ 
Είδος: ΚΩΜΩΔΙΑ 
Διάρκεια: 120’ 
Κείμενο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 
Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 
Από την Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ»
Με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής 
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:
Τασία Μουστρούφα: ΣΟΦΙΑ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑ
Αλέκα Μουστρούφα: ΜΠΑΡΜΠΗΛΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Μηνάς Μουστρούφας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ
Λάζαρος Κόλλυβας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΑΣ
Τόλης Μοσχόπουλος: ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΥΡΗΣ
Κλεοπάτρα Σμιθ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Νάντια Μοσχοπούλου: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
Ασπασία Μοσχοπούλου: ΧΡΥΣΑ ΔΗΜΟΥ / ΝΙΚΗ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ
Φρόσω Τσουκαντάνα: ΑΣΠΑ ΚΟΥΤΡΑ
Στέφανος Στεφάνου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μαρίνα Παππούλη: ΣΤΕΛΛΑ ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΗΝΥΚΤΑΚΗ
Στο ρόλο της Ελένης, μέσω ηχητικών, η ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ
Συντελεστές παράστασης: 
Σκηνογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 
Κατασκευή σκηνικού: ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΟΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΝΕ
Κοστούμια: ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  
Μουσικές: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΘΟΥΡΑΣ  
Ήχοι: ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτογράφηση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΡΟΣ 
Κατασκευή αφίσας - Πρόγραμμα: ΛΙΑΝΑ ΒΑΣΙΛΑΡΑ 
Φωνή στην εφορία: ΕΛΠΙΔΑ ΜΗΝΑΔΑΚΗ
Φωνή δημοσιογράφου: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ 
Η ηχογράφηση έγινε στο S-LAB STUDIO, Νέα Σμύρνη
Βιντεοσκόπηση: JIM KRASS

ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ
Η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» μετρά μόνο 1,5 χρόνο ζωής. Ωστόσο έχει δώσει ένα σημαντικό καλλιτεχνικό στίγμα έχοντας ήδη παρουσιάσει δύο ολοκληρωμένες θεατρικές παραστάσεις με εξαιρετικές κριτικές. Οι ηθοποιοί της έχουν πάρει μέρος σε ταινίες μικρού μήκους καθώς και σε μουσικά βίντεο κλιπ. Ο ιδρυτής της Ομάδας, σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός, Γιάννης Γαλανόπουλος έχει κατακτήσει 2 Επαίνους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για τα θεατρικά του έργα «Φίδι Στον Κόρφο Μου» (2018) και «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν οι Κινέζοι» (2019). Το πρώτο θεατρικό του έργο «Καραμέλες Ούζου» (2017) περιόδευσε με επιτυχία στην Ελλάδα (Καλοκαίρια 2017 & 2018) με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Σταύρο Νικολαΐδη και την φιλική ηχητική συμμετοχή της Ναταλίας Γερμανού. Στην παράσταση «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν οι Κινέζοι» που παρουσιάζουν φέτος συμμετέχει με τη φωνή της η Ελένη Γερασιμίδου.