ΝΕΑ

15/05/2019
Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαΐου στο Άλσος Περιστερίου και θέατρο «Πολιτών»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται συναυλίες, παραστάσεις, μουσικές βραδιές, χορευτικές εκδηλώσεις και μαθητικές δημιουργίες για τον Μάιο 2019, στο Άλσος Περιστερίου και στο Θέατρο «Πολιτών». Είσοδος Ελεύθερη Παντού!
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:

ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ
20.00  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΒΕΡΤΖΙ ΜΑΒΙ”. Με αφορμή τη νέα δισκογραφική τους δουλειά, οι “ΒΕΡΤΖΙ ΜΑΒΙ” θα παρουσιάσουν καινούργιες προσωπικές συνθέσεις καθώς κι ελληνικές διασκευές ευρύτερα διαδεδομένων τραγουδιών. Συμμετέχει το συγκρότημα “ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ” με ήχους από την ελληνική παράδοση, τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και την Ήπειρο καθώς και με γνωστά ρεμπέτικα.

 

ΠΕΜΠΤΗ 16, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 & ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ
10:30 - 12:30 ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ «ΔΡΩ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΖΩ»
Μικροί μεγάλοι συμμετέχουμε ενεργά σε δράσεις με σκοπό η Ανακύκλωση και η επανάχρηση υλικών να γίνουν μια ευχάριστη καθημερινή μας συνήθεια!
Γίνομαι ενεργός πολίτης και προστατεύω το περιβάλλον μου με δημιουργικό τρόπο.
Συμμετέχω στις δράσεις: 
• Εργαστήριο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών - “Δημιουργώ την Ανακυκλούπολη”
• Εργαστήριο Κατασκευών με Φυσικά Υλικά - “Φτιάχνω τη δική μου Ονειροπαγίδα” με ανακυκλώσιμα υλικά
• Διαδραστικός Κύκλος παιχνιδιών “Οι Ολυμπιακοί αγώνες της Φύσης” - Φτιάχνω το δικό μου μετάλλιο από φυσικά υλικά
• Εργαστήριο Κατασκευών - Φτιάχνω το δικό μου “Μόμπιλο” με φυσικά υλικά
• Παιχνίδια κίνησης και δράσης - “Σκουπίδια ή Ανακύκλωση;”
• Εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά - Δημιουργώ το δικό μου τραγούδι για την ανακύκλωση και τραγουδώ
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ
20:00   Μουσική εκδήλωση από τη Μουσική Ομάδα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η μουσική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα διασκευών γνωστών τραγουδιών κινούμενο στο φάσμα της ροκ μουσικής με προσμίξεις από διάφορα είδη και στυλ.
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ
11.00 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Zumba και γυμναστική με τη Σχολή
“Κίνηση και ρυθμός
20.00  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΕΡΗΜΙΤΕΣ”. Οι Ερημίτες βαδίζουν σε θλιβερές μνήμες ανήμερα της γενοκτονίας των Ποντίων και εν μέσω συγκίνησης κάνουν κατάθεση ψυχής σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.

 
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ
20.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ. Η “Ορχήστρα των ονείρων” δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση έργων Ελλήνων συνθετών - καλλιτεχνών και με βασικό στοιχείο ενδιαφέροντός της, τη διάδοση της παράδοσής μας, παρουσιάζει μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα τραγουδιστή.

 
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ
20.00  ΣΥΝΑΥΛΙΑ “Ένα ταξίδι στους δρόμους της Μικράς Ασίας…” ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΚΟΝΔΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ”. Μια μουσική περιπλάνηση, στο χώρο και στον χρόνο, μέσα από γνωστά Μικρασιάτικα τραγούδια, την αρχαία παράδοση του Μανέ και οργανικών σκοπών, που αποτελούν συνδετικό κρίκο της Βυζαντινής, της Δημοτικής και της Λόγιας μουσικής μας παράδοσης.

 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ
19.30  Παιδική θεατρική παράσταση “Λουκουμή, μη”. Μία παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Άννας Δασκαλοπούλου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου. Ο λιχούδης γάτος Λουκουμής ο Ροδοπατουσάκης παρέα με τη μικρή Τζένη και τα ξαδερφάκια της, το γάιδαρο Γκαργκαρή Γκριζονούρη και τη μαϊμού Μου, ανακαλύπτουν την αξία της φιλίας με αφορμή μία εκδρομή στο δάσος που καταλήγει σε μία συναρπαστική περιπέτεια (ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΙΑ & ΔΑΦΝΗ)

 
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ
19.30  Παιδική θεατρική παράσταση “Λουκουμή, μη”. Μία παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Άννας Δασκαλοπούλου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου. Ο λιχούδης γάτος Λουκουμής ο Ροδοπατουσάκης παρέα με τη μικρή Τζένη και τα ξαδερφάκια της, το γάιδαρο Γκαργκαρή Γκριζονούρη και τη μαϊμού Μου, ανακαλύπτουν την αξία της φιλίας με αφορμή μία εκδρομή στο δάσος που καταλήγει σε μία συναρπαστική περιπέτεια (ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΙΑ & ΔΑΦΝΗ)
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΪΟΥ
19:00 «Τα παιδιά από όλον τον κόσμο χορεύουν και τραγουδούν για την ειρήνη».
Το Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολής της Ουκρανικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς «ΤΡΕΜΠΙΤΑ» υπό την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουκρανίας και του Δήμου Περιστερίου διοργανώνει φεστιβάλ αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ
20.00  ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΘΝΟ (ΘΕΡΜΙΑ)
Μουσικοχορευτική παράσταση με το χορευτικό του εξωραϊστικού Συλλόγου “ΜΕΡΙΧΑ - ΚΥΘΝΟΥ”

 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ
20.00  Ετήσια καλοκαιρινή γιορτή εκπαιδευτηρίου ξένων γλωσσών “Τσοπάνογλου”

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

6 - 18 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 20.00  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Θεατρικές παραστάσεις από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης.
22 - 24 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 20.00  Θεατρικές παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιά
25 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 20.00  Εκδήλωση από το Ωδείο “ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ”