ΝΕΑ

08/04/2019
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στο Περιστέρι

Στις 7 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 1948. Ο Δήμος Περιστερίου διοργάνωσε επιστημονικές ομιλίες με θέμα «Πρόληψη και θεραπεία της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας», σε όλα τα Κέντρα Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.), πρώην ΚΑΠΗ. Ομιλητές οι γιατροί Πάρης Παπαδόπουλος (Παθολόγος – Ενδοκρινολόγος), Μπότσας Κοσμάς (Παθολόγος), με συντονιστή τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Υγείας, Καρδιολόγο Γεώργιο Μπεκιάρη.

Επίσης, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου, παρουσία του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του εμφράγματος του μυοκαρδίου και των οξέων αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων».

Ομιλητές ο Καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Στέφανος Φούσας και ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, Καρδιολόγος της Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ.

Ο κ. Μπεκιάρης συντόνιζε την εκδήλωση και καλωσορίζοντας εκ μέρους του Δήμου τους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων, είπε: «Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη φύση. Είναι τυχερός αυτός που είναι υγιής και διπλά τυχερός αυτός που μπορεί να χαρίζει υγεία στους συνανθρώπους του.

Ενώ ουσιαστικά γεννιόμαστε με υγεία, στη συνέχεια δεν την προστατεύουμε πάντα. Δεν γυμναζόμαστε, δεν προσέχουμε τη διατροφή μας , το βάρος μας , το σάκχαρο και την χοληστερίνη μας, καπνίζουμε, δεν εμβολιαζόμαστε σωστά και δεν κάνουμε προληπτικούς ελέγχους.

Γενικά δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες και τις οδηγίες της προληπτικής ΙΑΤΡΙΚΗΣ. Εδώ ακριβώς είναι η θέση και ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας, που λειτουργούμε στο Δήμο μας. Το ΚΕΠ Υγείας είναι ένα ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ και εφαρμόζει τις κατευθύνσεις  που δίνει κάθε χρόνο ο ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ επισημαίνει τις σοβαρές ασθένειες και την συχνότητα εμφανίσεως τους κατά ηλικίες και μας υποδεικνύει τους τρόπους και τους κανόνες πρόληψης.

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ της πόλης μας οργανώνει ενημερωτικές ομιλίες για όλα τα θέματα της Υγείας , είτε με μορφή ημερίδων, όπως σήμερα, είτε με τη μορφή εκδηλώσεων σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών. Υποβάλει τους υγιείς πολίτες οργανωμένα και μαζικά σε εργαστηριακές εξετάσεις και επίκαιρους εμβολιασμούς ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ».

Και συνεχίζοντας δήλωσε: «Θέλω να σας ενημερώσω και να σας υποσχεθώ ότι στόχος δικός μου και επιθυμία του Δημάρχου μας Ανδρέα Παχατουρίδη, είναι να μην υπάρχει κανένας συμπολίτης μας αποκλεισμένος από την Ιατρική Φροντίδα, που έχει ανάγκη παρά την συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση που όλοι βιώνουμε.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι άνθρωποι για να ζουν καλλίτερα χρειάζονται: « ΑΓΑΠΗ – ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ». Αυτά σας υποσχόμενα και αυτά θα κάνουμε και στο μέλλον».