ΝΕΑ

05/10/2018
Έναρξη εργαστηρίου "Χορδές Σωμάτων" από το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου

Το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου δημιούργησε το εργαστήρι "Body Music Workshop" που συνδυάζει τη Μουσική με την Κίνηση και το Λόγο.

Βασικός συνδετικός κρίκος των τριών αυτών στοιχείων είναι ο ρυθμός.

Κύριο εργαλείο αποτελεί το σώμα και η φωνή. Εξερευνούμε δηλαδή τη μουσική που το ίδιο το σώμα μας μπορεί να παράγει, είτε με ηχηρές κινήσεις (body percussion: claps, snaps, stamps κλπ.) είτε με τη φωνή μας (τραγούδι, φωνητικός αυτοσχεδιασμός, χορωδιακά σύνολα κλπ.).

Με βιωματικό τρόπο απελευθερώνεται ο προσωπικός μας ρυθμός (ο οποίος ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο) και κατ’ επέκταση της ομάδας, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ρυθμικά μοτίβα (πολυρυθμίες) με το σώμα, τη φωνή ή/και με τη χρήση μικρών κρουστών μουσικών οργάνων και ξυλοφώνων (όργανα ορχήστρας Orff).

Στόχοι:

  • Καλλιεργούμε την μουσικότητά μας (αίσθηση ρυθμού, ακουστική αντίληψη, μουσική έκφραση και δημιουργία).
  • Συνειδητοποιούμε τις δυνατότητες του σώματός μας (κινητική ευχέρεια, συντονισμός, αίσθηση χώρου - χρόνου).
  • Αυτοσχεδιάζουμε κινητικά και μουσικά.
  • Αναπτύσσουμε την ομαδικότητά μας (συνεργασία και επικοινωνία, ικανότητα συμμετοχής στο σύνολο, αμοιβαίος συγχρονισμός).
  • Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες που αγαπούν τη μουσική, το τραγούδι και την κίνηση και ενδιαφέρονται για μια εναλλακτική προσέγγιση δημιουργίας ενός μουσικού συνόλου.
  • Οι γνώσεις μουσικής δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή. 

Δημιουργία – διδασκαλία: Μαρία Σαπλαούρα.

Ανοιχτό Μάθημα Γνωριμίας: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 19:30 – 20:30.