ΝΕΑ

11/09/2018
Νέα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου

Συμπληρωματικές διευκρινήσεις για τα νέα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου που ξεκινούν. Τα μαθήματα – εργαστήρια μουσικής που θα λειτουργήσουν είναι:

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ:

Για όσους αγαπούν το τραγούδι και δεν    είχαν την  ευκαιρία να το γνωρίσουν, ο Δήμος δημιουργεί το πρώτο στην πόλη ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

Στη διάρκεια αυτών των εβδομαδιαίων εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν όλα τα είδη του ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού τραγουδιού, να ερμηνεύσουν σε προσωπικό επίπεδο, να κάνουν διφωνίες και πολυφωνίες, να κάνουν ακουστικές ασκήσεις για την εξοικείωση με τις τονικότητες αλλά και να γνωριστούν με όσους εμφορούνται απ’ την ίδια αγάπη για την μουσική. Δεν χρειάζεται καμία θεωρητική γνώση, μόνο επιθυμία για έκφραση και επικοινωνία μέσα από τη μουσική!!         

Μουσική επιμέλεια-διδασκαλία: Μαίρη Έσπερ.

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ:

 Η Μουσική Προπαιδεία των μικρών του Ωδείου… σε άλλη διάσταση, που θα ενθουσιάσει ευχάριστα και θα διδάξει μουσικά τους συμμετέχοντες. Μαθητές (ηλικίας από 2,5 ετών έως 10 ετών), θα είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος, τα παιδιά με τους γονείς τους. Αν υπάρχει ενδιαφέρον θα δημιουργηθούν και πρωινά τμήματα.

Οργάνωση -  διδασκαλία: Τζούλια Μιχαηλίδου.

 

ΧΟΡΔΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ Η BODIES CHORDS:

To BODIES CHORDS είναι ένα εργαστήρι που συνδυάζει τη Μουσική με την Κίνηση και το Λόγο. Βασικός συνδετικός κρίκος των τριών αυτών στοιχείων είναι ο ρυθμός. Κύριο εργαλείο αποτελεί το σώμα και η φωνή. Εξερευνούμε δηλαδή τη μουσική που το ίδιο το σώμα μας μπορεί να παράγει, είτε με ηχηρές κινήσεις (bodypercussion: claps, snaps, stampsκλπ.) είτε με τη φωνή μας (τραγούδι, φωνητικός αυτοσχεδιασμός, χορωδιακά σύνολα κλπ.).

Με βιωματικό τρόπο απελευθερώνεται ο προσωπικός μας ρυθμός (ο οποίος ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο) και κατ’ επέκταση της ομάδας, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ρυθμικά μοτίβα (πολυρυθμίες) με το σώμα, τη φωνή ή/και με τη χρήση μικρών κρουστών μουσικών οργάνων και ξυλοφώνων (όργανα ορχήστρας Orff).

Στόχοι:

  • Καλλιεργούμε την μουσικότητά μας (αίσθηση ρυθμού, ακουστική αντίληψη, μουσική έκφραση και δημιουργία).
  • Συνειδητοποιούμε τις δυνατότητες του σώματός μας (κινητική ευχέρεια, συντονισμός, αίσθηση χώρου - χρόνου).
  • Αυτοσχεδιάζουμε κινητικά και μουσικά.
  • Αναπτύσσουμε την ομαδικότητά μας (συνεργασία και επικοινωνία, ικανότητα συμμετοχής στο σύνολο, αμοιβαίος συγχρονισμός).

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες που αγαπούν τη μουσική, το τραγούδι και την κίνηση και ενδιαφέρονται για μια εναλλακτική προσέγγιση δημιουργίας ενός μουσικού συνόλου.

Οι γνώσεις μουσικής δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή.  

 Bodies Chords Juniors ή Κids – Ορχήστρα Orff

(9 – 14 ετών)Πέμπτη 18:00 – 19:00

Bodies Chords– Ορχήστρα Orff

(16 ετών και ενήλικες)  Πέμπτη 19:30 – 20:30.

Ελάχιστη συμμετοχή 8 άτομα 

Δημιουργία – διδασκαλία: Μαρία Σαπλαούρα.

 

ΡΥΘΜΟΛΟΓΙΑ:

 Ένα μάθημα που ενισχύει την αίσθηση του ρυθμού, στοιχείο απαραίτητο της μουσικής και απευθύνεται σε όλους τους σπουδαστές οργάνων και θεωρητικών μαθημάτων. Οι  συμμετέχοντες τραγουδώντας ρυθμικά μοτίβα, εξασκούνται πάνω στο ρυθμό. Διδασκαλία: Νίκος Καπηλίδης.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

Απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν γνώση μοντέρνου οργάνου:  keyboards, σαξοφώνου, ηλεκτρικής-ακουστικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου, ντραμς και vocals. Πραγματοποιούνται κύκλοι μαθημάτων όπου τα μέλη των γκρουπς πειραματίζονται στα διάφορα είδη της μοντέρνας  μουσικής Rock, Blues, Jazz κ.α. Υπεύθυνοι καθηγητές: Νίκος Καπηλίδης, Παναγιώτης Μπουραζάνης.

 

Πληροφορίες – εγγραφές, στο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου,

Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού (πρώην ΚΥΒΕ)

Ώρες λειτουργίας γραμματείας : Καθημερινά 14:00-20:00

Εγγραφές: Καθημερινά 14:00 – 20:00

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5783260-261

Email: dimodeioperisteri@hotmail.gr