ΝΕΑ

08/06/2018
Πρότυπες δράσεις & εκδηλώσεις ανακύκλωσης του Δήμου Περιστερίου

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις και εκδηλώσεις "Δρω – Ανακυκλώνω – Ζω" της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, έως και το τέλος του Ιουνίου, ώρες 17.00 - 20.00 στο Άλσος Περιστερίου - στάση Μετρό "Ανθούπολη".

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εκατοντάδες μαθητές των σχολείων της πόλης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ανακύκλωσης με διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργίες.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου, τόνισε τα εξής: "Ο Δήμος Περιστερίου έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών για την κοινωνική του πολιτική αλλά και για τις καινοτόμες δράσεις του σε όλους τους τομείς ευθύνης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ανάγκη για τη βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα, απαιτείται η ευαισθητοποίηση αλλά και η εκπαίδευση των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς".

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι πλέον πρότυπες και καινοτόμες τεχνολογίες του Δήμου Περιστερίου για την προστασία του περιβάλλοντος:  

 

Α) ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ (το πρώτο στην Ελλάδα).

Ένα πρότυπο Κέντρο Συλλογής Ανακυκλώσιμων υλικών. Μεταφέρεται με ειδικό όχημα σε πλατείες της πόλης (30 τουλάχιστον σημεία) και διαμορφώνεται άμεσα σε χώρο υποδοχής διαφόρων ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι είναι εμφανείς με εύκολη πρόσβαση για τους δημότες.

 

Β) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ "Ο ΠΕΡΙ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"

Το πρόγραμμα περιέχει: Ένα σύγχρονο σταθμό χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (10 ρευμάτων) «Ο ΠΕΡΙ», ο οποίος θα  επισκέπτεται τα σχολεία). Το πρόγραμμα παρουσιάζεται με ευχάριστο & διαδραστικό τρόπο στους μικρούς μαθητές.

 

Γ.  ΣΕΙΡΑ ΗΛΙΑΚΩΝ ΚΑΔΩΝ, ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΤΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

Αμερικάνικοι κάδοι, τους οποίους ο Δήμος θα  τοποθετήσει σε κοινόχρηστους χώρους και οι οποίοι περιέχουν συμπιεστή απορριμμάτων, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια δηλ. έχουν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση. 

 

Δ. ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Δωρεάν διανομή 2.000 τεμάχια Συλλεκτήρες Ανακυκλώσιμων οικιακών απορριμμάτων κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους (οικίες, αίθουσες σχολείων , δημόσια κτίρια, γραφεία) καθώς και σε εξωτερικούς χώρους (μπαλκόνια, βεράντες, κήπους).

 

Ε.  ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Ο Δήμος Περιστερίου φέρνοντας το μέλλον κοντά,  θα παρουσιάσει την πρώτη  ολοκληρωμένη σειρά ηλεκτροκίνητων  αυτοκινήτων, που τίθενται στις υπηρεσίες του και είναι τα εξής:

3 Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα φορτηγά

3 Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα επιβατικά

3 Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα κλειστού τύπου VAN

3 Ηλεκτροκίνητα μηχανάκια

Όλα τα ανωτέρω είναι τα πλέον σύγχρονα ηλεκτροκίνητα μηδενικών ρύπων οχήματα και έτσι ο Δήμος θα αναδείξει  την πρόθεση του  να αναπτύξει αυτό το είδος οχημάτων και σε άλλου τύπου βαρέα οχήματα (π.χ. αυτοκίνητα δημοτικής συγκοινωνίας).

 

ΣΤ. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, ο οποίος θα απεικονίζει τα βιοκλιματικά έργα της πόλης που έχουν βραβευτεί με περιβαλλοντικά βραβεία.