ΝΕΑ

07/06/2018
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: "Υπάρχουν καλές και κακές ακτίνες;"

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Στο ρόλο των ακτινών στην καθημερινότητά μας, φυσικών και τεχνητών, θα εστιάσει η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος - Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο της ομιλίας της με θέμα: «Ακτίνες ζωής: μία καθημερινή υπόθεση με πολλές παραμέτρους για την υγεία», που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 18.30 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου - στάση Μετρό "Περιστέρι".

Η ενημερωτική ημερίδα διοργανώνεται και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για τα θέματα Υγείας του Δήμου Περιστερίου – Καρδιολόγο Γεώργιο Μπεκιάρη.

Προσεγγίζοντας την ακτινοβολία ως ένα νόμισμα με δύο όψεις που προσφέρει οφέλη αλλά ελλοχεύει και κινδύνους, η Δρ. Κατσώχη θα αναφερθεί στα οφέλη που απορρέουν από την παρουσία των ακτινών αλλά και στις ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτεί η διαχείρισή τους: η ακτινοβολία δεν έχει μόνο επιστημονική χρήση αλλά πρωταγωνιστεί και σε μία σειρά εφαρμογών που διευκολύνουν τη ζωή μας (κινητή τηλεφωνία,  ασύρματα δίκτυα κ.α)

Πέρα από την τεχνητή ακτινοβολία, η Δρ. Κατσώχη θα «φωτίσει» και τις συνέπειες από την αλόγιστη έκθεση μας στον ήλιο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντικά εγκαύματα. Ο ήλιος βρίσκεται παντού και παραμονεύει κάθε μας κίνηση. Εάν δεν του φερθούμε σωστά μπορεί να μας προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες. Αν  όμως τον αντιμετωπίσουμε με σύνεση και προσοχή μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας.

 

 

  • Η ΑΚΟΣ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία στον πυρήνα της αποτελείται από επιστήμονες του χώρου της υγείας και πλαισιώνεται από εθελοντές, αποθεραπευμένους αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου και αφετέρου προσφέρει στήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς αλλά και στους αποθεραπευμένους της νόσου ενώ συμμετέχει ενεργά στη επιστημονική συζήτηση για ογκολογικά θέματα με τη διοργάνωση συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων. Το έργο της ΑΚΟΣ είναι ταυτόχρονα κοινωνικό και επιστημονικό. Οι συντεταγμένες δράσεις της προωθούν έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής ενώ οι επιστημονικές έρευνες που διενεργεί, διερευνώντας στάσεις και αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας, στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους ογκολογικούς ασθενείς και στις οικογένειές τους. ΑΚΟΣ στα αρχαία ελληνικά σημαίνει θεραπεία σώματος και ψυχής.