ΝΕΑ

29/03/2023
Βραβείο στην ανακύκλωση απέσπασε ο Δήμος Περιστερίου
Ο Δήμος Περιστερίου απέσπασε το βραβείο καλύτερης πρακτικής για τη δημιουργία του 1ου Πρότυπου Πράσινου Σημείου – Κέντρου Αναψυχής και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Πολιτών, στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας περιβάλλοντος «Verde.tec», 17-19 Μαρτίου 2023 στο MEC Παιανίας.
Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου παρέλαβε το βραβείο από τον Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Ευθύμιο Λέκκα, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες προς τους διοργανωτές για την τιμητική διάκριση. 
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης προωθεί την ιδέα του καθημερινού πολιτισμού. Η Ανακύκλωση στη ζωή της πόλης αποτελεί δομικό στοιχείο της καθημερινότητας για τον στόχο της βιώσιμης και υπεύθυνης αστικής ανάπτυξης.
Ο Δήμος Περιστερίου είναι μια πόλη με μεγάλη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, που στόχο έχει την εξέλιξή της σε μια πόλη καθαρή, λαμπερή και πράσινη προς όφελος των κατοίκων της και του περιβάλλοντος. Η βιώσιμη και υπεύθυνη ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο.
Η 5η έκθεση Verde.tec 2023, συγκέντρωσε μεγαλύτερο αριθμό εκθετών και επισκεπτών από κάθε προηγούμενη και πραγματοποιήθηκε το πλέον αναβαθμισμένο και πολύπλευρο πρόγραμμα συνεδριακών εκδηλώσεων.
Χιλιάδες επισκέπτες - επαγγελματίες, ιδιώτες και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και της τοπικής αυτοδιοίκησης - είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για κάθε προϊόν και υπηρεσία που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.