ΝΕΑ

04/04/2022
10ος Μαθητικός Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής Δήμου Περιστερίου
«ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ & ΠΑΙΔΙΑ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»

Ο Δήμος Περιστερίου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή ξεκινά τις δράσεις του και πάλι με πρωταγωνιστές τους μαθητές, που αποτελούν το παρόν, το μέλλον και την ελπίδα της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης ανακοινώνει την προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα: «ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ & ΠΑΙΔΙΑ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ», καλώντας τα παιδιά των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Περιστερίου να εμπνευστούν και να φιλοτεχνήσουν, με τον μοναδικό τρόπο που εκείνα ξέρουν, έργα τέχνης.

Τα 51 καλύτερα έργα θα τοποθετηθούν στην πλατεία Εθν. Αντίστασης (έναντι ΟΤΕ) επί της Παναγή Τσαλδάρη, όπου θα εκτίθενται στους επισκέπτες μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022, με στόχο να αναμοχλεύουν τις μνήμες της ιστορίας μας και να περάσουν το μήνυμα για ειρήνη σε όλο τον κόσμο που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία.

Στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ψηφιακά. Οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να επισκέπτονται τον δικτυακό ιστότοπο www.depadp.gr, να υποβάλουν τα στοιχεία που θα ζητούνται και να επισυνάπτουν τη ζωγραφιά σε ηλεκτρονική μορφή, έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022.

Οι 51 καλύτερες ζωγραφιές θα επιλεγούν από επιτροπή που θα αποτελείται από εικαστικούς των εργαστηρίων ζωγραφικής της ΔΕΠΑΔΠ. Τα έργα ενδέχεται να πρέπει να παραδοθούν και πρωτότυπα, κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να εκτυπωθούν σε κατάλληλο υλικό και θα τοποθετηθούν στα πλαίσια της πλατείας Εθν. Αντίστασης (απέναντι από τον ΟΤΕ).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα σαν επιβράβευση για την προσπάθειά τους. Η φωταγώγηση της πλατείας με τα 51 έργα θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στις 8 το βράδυ. Θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Πληροφορίες ΔΕΠΑΔΠ, καθημερινά τις ώρες 8:00-14:00, τηλέφωνα 2105779914, 2105779049, e-mail: depadp@yahoo.gr