ΝΕΑ

10/04/2017
«Χελιδονίσματα» στο Άλσος Περιστερίου

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η συμμετοχή από παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, στην περιβαλλοντική δράση "Χελιδονίσματα" στο ωραιότερο Άλσος της Αττικής, το Άλσος Περιστερίου, στις 2 Απριλίου 2017, που διοργάνωσαν και φέτος ο Δήμος Περιστερίου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Διεύθυνση Π.Ε. Γ' Αθήνας.

 

Για μια ακόμη φορά, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης βρέθηκε κοντά στα παιδιά, που υποδέχτηκαν τα Χελιδόνια, κατασκευάζοντας τις φωλιές τους. Ήταν ξεχωριστή δράση, που συνδύασε την κατασκευή πήλινων φωλιών, προσφέροντας χαρά και ικανοποίηση στα παιδιά, αλλά και στους γονείς.

Σκοπός της περιβαλλοντικής δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, το δύσκολο μακρύ ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.

Ο κ. Παχατουρίδης έδωσε συγχαρητήρια στον Υπεύθυνο Δράσεων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας Σπύρο Ψύχα για την άψογη διοργάνωση.

Από την πλευρά του, ο κ. Ψύχας αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή παιδιών, που ξεπέρασε κάθε άλλη διοργάνωση σε άλλα πάρκα της χώρας.