ΝΕΑ

01/02/2022
Μνημόνιο συνεργασίας του Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Στις 31 Ιανουαρίου 2022, προχώρησαν σε μνημόνιο συνεργασίας το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Δ.Ε.Α.Π.) Περιστερίου και το Εργαστήριο Λαογραφίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης παρέστη στην επισημοποίηση της νέας συνεργασίας του Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου, τονίζοντας ότι αυτή έχει ως σκοπό τη διάδοση και διάσωση του πολιτιστικού πλούτου του λαϊκού πολιτισμού και της τοπικής ιστορίας.
Με πρόταση του κ. Παχατουρίδη, την οποία αποδέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος, θα συμμετέχει ενεργά στην Επιστημονική Επιτροπή, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας του Δ.Ε.Α.Π. και στην ολοένα και αυξανόμενη παροχή επιμορφωτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας η Αντιδήμαρχος – Συντονίστρια της Επιστημονικής Επιτροπής Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Δ.Ε.Α.Π. παρέχει την ώθηση της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσει νέες γνώσεις, δεξιότητες, ενδιαφέροντα και να έρθει σε επαφή με νέα γνωστικά αντικείμενα.
Στη συνέχεια, ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Τρεις Ιεράρχες» από τον Καθηγητή Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Εμμανουήλ Βαρβούνη, στο πλαίσιο των διαλέξεων του Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου. 
Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, συμμετείχαν ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ Αναστάσιος Καλλιάφας, το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Δήμητρα Μόσχου, η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης – Πανεπιστημίου, Εκπαιδευτικός Νικολίτσα Καρκούλια, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης – Πανεπιστημίου, Εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Πατσής κ.α.