ΝΕΑ

26/01/2022
Αποτελεσματική η αντιμετώπιση της χιονόπτωσης και του παγετού από τον Δήμο Περιστερίου
Εκ του αποτελέσματος, απόλυτα επιτυχής κρίνεται η αντιμετώπιση της μεγάλης χιονόπτωσης και του παγετού από τον Δήμο Περιστερίου, αφού όλοι οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί και δεν καταγράφηκε κανένα σοβαρό περιστατικό και όπου χρειάστηκε ήταν άμεση η συνδρομή βοήθειας.
Για τρία 24ωρα, μέρα – νύχτα, χωρίς ανάπαυση, οι εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου με τον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό (εκχιονιστικά, αλατιέρες κ.α) που διαθέτει έδωσαν «μάχη» με τις μεγάλες χιονοπτώσεις, κυρίως στο «βόρειο» Περιστέρι.
O Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης ήταν διαρκώς στα σημεία της πόλης που απαιτήθηκε η παρέμβαση των δημοτικών συνεργείων εκχιονισμού, αλλά και βοήθεια σε πολίτες.
Ο κ. Παχατουρίδης εξέφρασε ανοιχτά τις ευχαριστίες του σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, που κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες βοήθησαν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η μεγάλη χιονόπτωση και ο παγετός. 
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Περιστερίου είχε προχωρήσει έγκαιρα στη διανομή αλατιού συσκευασμένου σε σακούλες στις απαιτούμενες ποσότητες για ενδεχόμενη χρήση για τις κατοικίες και τα πεζοδρόμια, σε πολίτες που κατοικούν στις περιοχές της πόλης (Χρυσούπολη και Κηπούπολη). 
Βέβαια, κανονικά λειτούργησαν και οι θερμαινόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και σίτιση αστέγων και αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων, προκειμένου να προστατευθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες.