ΝΕΑ

21/12/2021
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Περιστερίου για το μήνυμα της αγάπης του Χριστού
Με κεντρικό πυρήνα το μήνυμα της αγάπης του Χριστού για τον σύγχρονο άνθρωπο πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση στις 18 Δεκεμβρίου 2021, στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου.
Στο καλωσόρισμά του, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης αναφέρθηκε στο μήνυμα και την ανάγκη της αγάπης, τονίζοντας ότι: «Ο Θεάνθρωπος και Κύριός μας, εγεννήθη και μέσα από την ιδίαν του θυσία για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, μας δίδαξε και μας έδειξε τον δρόμο της αγάπης. Μας έδειξε πόσο μοναδική και απαράμιλλη δύναμη έχει και μεταδίδει αυτή καθαυτή η αγάπη».
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος με θέμα "Οι τρείς γεννήσεις του Χριστού", αναλύοντας με ιδιαίτερα γλαφυρό, βαθυστόχαστο, αλλά ταυτόχρονα σαφή και κατανοητό λόγο του, δίνοντας μια εικόνα του σήμερα και του αύριο, ξεκινώντας από τις ρίζες της δημοτικής παράδοσης.
Η συντονίστρια, Αντιδήμαρχος Μαρία Τσιώτα - Μάρκου αναφέρθηκε στον ρόλο του Ανοικτού Ελεύθερου Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου για τη συμμετοχή του στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.
Την παρουσίαση του νέου ποιμενάρχη έκανε ο κοσμήτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ΔΠΘ, καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης, δίνοντας έμφαση στην ακαδημαϊκή πορεία.  
Η εκδήλωση έκλεισε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τον ιερέα και λυρικό τραγουδιστή π. Ζαφείριο Κουτελιέρη και στο πιάνο τον Παναγιώτη Κραμπή.