ΝΕΑ

24/03/2021
Μήνυμα του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Ελλάδα και ιστορία μετράνε μαζί 200 χρόνια τιμής, περηφάνιας, εθνικής μεγαλοπρέπειας και ευθύνης, απέναντι σε όλους εκείνους, τους πολλούς και τους μεγάλους Έλληνες, οι οποίοι θυσιάστηκαν στον βωμό της ελευθερίας.

Είναι οι ήρωες που ύψωσαν την σημαία της Ελληνικής εξέγερσης του 1821 και της παλιγγενεσίας του Ελληνικού Έθνους, τόσο ψηλά. Σε ύψη δυσθεώρητα.

Το εθνικό μας σύμβολο, η γαλανόλευκη, με τιμή και δόξα κυματίζει πάνω στον ιστό, δείχνοντας την αδιαπραγμάτευτη συμπόρευση του Ελληνικού Έθνους και του Ελληνικού λαού με την ελευθερία.

Οι ανδρείοι του 1821 βροντοφώναξαν με αυταπάρνηση ιστορική, πόσο πολύτιμο είναι το αγαθό της ελευθερίας. Και πόσο ανεκτίμητη είναι η εθνική αξία του.

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή», μας εμήνυσε στον θούριό του, ο μέγας Έλληνας, Ρήγας Φεραίος, με οίστρο μοναδικό!

Φωτογράφισε έτσι τόσο παραστατικά, την ατρόμητη ψυχή των Ελλήνων και την ακλόνητη πίστη τους στην ελευθερία του Γένους, με την αποτίναξη του ζυγού της σκλαβιάς.

Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Νικηταράς, Παπαφλέσσας, Καραϊσκάκης, Αθανάσιος Διάκος, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – ο υπέρμαχος στρατηγός, όπως και τόσοι άλλοι…
Φυσιογνωμίες υπέρογκες, της Ελληνικής Επανάστασης, της ένδοξης Ελληνικής ιστορίας και φυλής, χαράζουν με το ίδιο τους το αίμα, τον δρόμο που όλοι εμείς και κυρίως οι νεότεροι Έλληνες, η νέα γενιά, έχουν χρέος, πιστά να ακολουθούν.

Χωρίς δικαίωμα παλινδρόμησης ή λιποταξίας.

Αρετή, ήθος, συνέπεια, επιδόσεις, διακρίσεις και περίσσια εθνική ευθύνη και συνείδηση, μονόδρομος για όλα τα Ελληνόπουλα. Όπως και τα δυναμικά, ευθυτενή και αγαπημένα μαθητικά νιάτα της πόλης του Περιστερίου!

Η ιστορική μας κληρονομιά, βαριά και ηχηρή. 

Σήμερα που ειδικά οι νεαρότεροι Έλληνες, καλούνται, ως σημαιοφόροι, να την παραλάβουν και να την σηκώσουν, είναι εκείνοι που αποτελούν την άφθαρτη, τη ζωτικότερη δύναμη του εθνικού μας μέλλοντος, είμαστε σίγουροι πως θα μας δικαιώσουν.  

Ζήτω στην Ελληνική Επανάσταση του 1821!

Ζήτω στα εφετινά 200 χρόνια μιας Επετείου, θρυλικής ανδρείας, περηφάνιας, εθνικής έπαρσης και γοήτρου, που μόνον η Ελλάδα, με την ξεχωριστή δική της ιστορία, έχει την μείζονα τιμή και το αποκλειστικό εθνικό προνόμιο να εορτάζει!
Και μάλιστα, όχι μόνον σε πανελλαδική, αλλά και σε παγκόσμια εμβέλεια.

Ζήτω στους Έλληνες απανταχού!
Με φλέβα να χτυπά παντού δυνατά και ασταμάτητα, έτοιμη ανά πάσα ώρα και ανάγκη, να ποτίσει με το αίμα της τα ένδοξα πάτρια εδάφη, κρατώντας τα «πάση θυσία», ακέραια και αλώβητα.

Ζήτω στα Ελληνικά νιάτα!
Νιάτα ρωμαλέα, ελπιδοφόρα και ανατρεπτικά του παρόντος, πολύ δε περισσότερο του μέλλοντος, της πόλης μας, της κοινωνίας της και της πατρίδας μας!

Ζήτω και σε όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες του σήμερα!
Για μια ακόμη φορά, όλοι μαζί από κοινού, δίνουμε μάχη σκληρή.
Έναντι ενός πρωτοφανούς, όσο και άκρως επιθετικού και επικίνδυνου επιδρομέα.

Ενωτικοί, ομόψυχοι, πειθαρχημένοι και συνετοί, θ’ αγωνιστούμε με ενιαίο σθένος και πυγμή, μέχρι τον απεγκλωβισμό και την οριστική απελευθέρωση από τις συνθήκες του δυνάστη, τη φορά ετούτη, κορωνοϊού.

Ατενίζοντας πάντοτε μπροστά, με πίστη, αισιοδοξία και ελπίδα, προς την ελευθερία και την τελική νίκη, θα καταφέρουμε όπως πάντα και τώρα, να λυτρωθούμε και να τις κερδίσουμε.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου, άνθρωποι της καρδιάς μου, Χρόνια Πολλά σε όλους, με υγεία στον καθένα από εσάς, ξεχωριστά!!!

Ανδρέας Παχατουρίδης
Δήμαρχος Περιστερίου