ΝΕΑ

11/06/2016
Επίσημη έναρξη της Μεγάλης Έκθεσης Βιβλίου στο Άλσος Περιστερίου
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ Δ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
 
Πλήθος κόσμου κατά την επίσημη έναρξη της Μεγάλης Έκθεσης Βιβλίου στο Άλσος Περιστερίου, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου 2016 από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών Πόλα Καπόλα.
Την τελετή έναρξη τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών - Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος. 
"Ο άνθρωπος και το βιβλίο πρέπει να γίνονται "σχέση". Και μάλιστα σχέση δυνατή και διαχρονική", τόνισε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης και πρόσθεσε: "Με αγάπη και περηφάνια για το Περιστέρι και την ανθρώπινη κοινωνία του, την σημαντική αυτή "σχέση" προσφέρουμε απλόχερα σε όλους, μέσα από την Έκθεση Βιβλίου που θα έχει ανοιχτές τις πύλες της, εδώ στο αξιοζήλευτο Άλσος Περιστερίου, μέχρι και τις 19 Ιουνίου".
Κατά τις ομιλίες τους, οι κ.κ. Κουρουμπλής και Νανόπουλος έδωσαν συγχαρητήρια στο Δήμο Περιστερίου για το γεγονός ότι σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας πραγματοποιεί αξιόλογες κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις. 
Για την τιμητική παρουσία στο Περιστέρι, ο κ. Παχατουρίδη τίμησε με το επίσημο σύμβολο της πόλης τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον διακεκριμένο Έλληνα Θεωρητικό Φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο.  
Ακολούθησε στη συνέχεια επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης βιβλίου, η οποία έχει αξιόλογες κριτικές για την άψογη διοργάνωσή της, αλλά και τη μεγάλη επισκεψιμότητα κόσμου από τις πρώτες ημέρες.