ΝΕΑ

02/06/2016
Ημερίδα για την παροχή Α΄ Βοηθειών στο Δήμο Περιστερίου
Η ημερίδα με θέμα την παροχή Α΄ Βοηθειών που έγινε στις 26 Μαΐου 2016, στο Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία για την άρτια οργάνωση και για τα σημαντικά θέματα που ανέλυσαν ειδικοί εκπαιδευμένοι διασώστες. 
Την ημερίδα συντόνισε και προλόγισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας Γιώργος Μπεκιάρης. Διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, από την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων, την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς και το Ιατρείο του Δήμου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. 
Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε επίδειξη βασικής υποστήριξης της ζωής, της θέσης ασφαλείας, αντιμετώπισης του θύματος από πνιγμονή από ξένο σώμα και από καθημερινούς τραυματισμούς για έλεγχο & αναγνώριση εξωτερικής και εσωτερικής αιμορραγίας. 
Χρησιμοποιήθηκαν, κατά την επίδειξη, προπλάσματα ανθρωπίνου σώματος. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους παρευρισκόμενους.