ΝΕΑ

12/12/2013
Βράβευση των μικρών ζωγράφων από το Δήμο Περιστερίου

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΤΕ

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης βράβευσε, στις 11Δεκεμβρίου, τους 60 Περιστεριώτες μαθητές, τα έργα των οποίων ξεχώρισαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής «Τα παιδιά ομορφαίνουν την πόλη».

Μια καινοτόμα πρωτοβουλία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημόσιος κοινόχρηστος χώρος δέχεται εικαστική παρέμβαση από πολίτες και ειδικότερα από μικρούς μαθητές της πόλης.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε συγχαρητήρια στους μικρούς ζωγράφους για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι «Το καλύτερο Περιστέρι είναι τα παιδιά» και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης.

Η  πλατεία έναντι του ΟΤΕ, «μετονομάστηκε» σε πλατεία  Μικρών Ζωγράφων και είναι πλέον η ομορφότερη πλατεία της πόλης, με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών του Περιστερίου, να την κοσμούν για τις γιορτινές ημέρες.  

Τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων καθώς και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, 4.500 παιδιά στο σύνολό τους, συμμετείχαν στον διαγωνισμό του Δήμου Περιστερίου και ζωγράφισαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες εικόνες.

Τα έργα που ξεχώρισαν τοποθετήθηκαν σε ειδικά πλαίσια στην πλατεία και μετά το τέλος των εορτών θα παραδοθούν στα παιδιά στα οποία ανήκουν, ως έπαθλο κι ενθύμιο για την προσπάθεια τους.