ΝΕΑ

29/02/2016
Σύσκεψη για τις διεκδικήσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων στους Δήμους Περιστερίου και Πετρούπολης
Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, θα υπάρξει παρέμβαση και συνδρομή του Δημοσίου για την προστασία των δεκάδων πλατειών και κοινόχρηστων χώρων των Δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης, που διεκδικεί ο Ιερός Ναός "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου" Λαμίας. 
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2016 στο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) Ανδρέας Παχατουρίδης ενημέρωσε τον κ. Κουρουμπλή ότι ο Ιερός Ναός διεκδικεί μια έκταση 7.500 στρεμμάτων, κάτι που προκαλεί τεράστιο θέμα για τις εντός σχεδίου περιοχές των δύο πόλεων, καθώς επίσης και των δημοσίων δασικών εκτάσεων του Ποικίλου Όρους.
Πάγια θέση του Δήμου Περιστερίου είναι ότι η έκταση 1.000 στρεμμάτων του κτήματος "Πεύκα Βέρδη" έχει εξαντληθεί, αφού όλη έχει οικοδομηθεί. 
Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής θεωρεί ότι είναι αδιανόητο ένας Ιερός Ναός να διεκδικεί πλατείες, παιδικές χαρές και δασικές εκτάσεις, ζητώντας την ενεργοποίηση των νομικών υπηρεσιών των αρμοδίων Υπουργείων και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για να εξετάσουν όλες τις πτυχές του θέματος.
Γι' αυτό το λόγο, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων κρατικών και της αυτοδιοίκησης φορέων για το μείζον θέμα, ώστε να δοθεί ένα τέλος σ' αυτές τις εξωφρενικές διεκδικήσεις.
Τέλος, ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη συμβολή του στην εύρεση λύσης στο πρόβλημα, που ταλανίζει αρκετές δεκαετίες τους χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Π. Λύκος, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Περιστερίου Α. Βουδούρης, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου Περιστερίου Ν. Καλλιαντάς και ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.