ΝΕΑ

04/11/2013
1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δήμου Περιστερίου

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου του Δήμου Περιστερίου, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2013, με τη διεξαγωγή της διαδρομής των 10 χιλιομέτρων για τους μεγάλους και των 1.000 μέτρων για τα παιδιά.

Χιλιάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι, κατέκλυσαν την αφετηρία στην πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείο) και διένυσαν τις αποστάσεις εντός της πόλης του Περιστερίου, συμμετέχοντας σε μια ευχάριστη διαδικασία ψυχικής και σωματικής αντοχής.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε ότι: «Δεν είναι μόνο ομαδική άσκηση δρόμου, αλλά φιλειρηνική εκδήλωση αγωνιστικής πρωτοβουλίας και πολιτισμού» και επισήμανε ακόμα ότι ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου καθιερώνεται πλέον ως ετήσιος θεσμός της πόλης του Περιστερίου και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής.

Ο Δήμος Περιστερίου και προσωπικά ο κ. Παχατουρίδης συγχαίρουν τους χιλιάδες συμμετέχοντες, που με την αθλητική τους συνείδηση, την διάθεση και την προσπάθειά τους έκαναν αυτή την εμπειρία μοναδική.

Ακόμα, ευχαριστεί θερμά του συνδιοργανωτές Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΦΚΑ Περιστερίου, Γ.Ο.Π. «Γ. ΠΑΛΑΣΚΑΣ» και «ΘΕΡΣΙΠΟΣ», τους εργαζόμενους του Δήμου, το προσωπικό της Αστυνομίας, τις Εθελοντικές Ομάδες της πόλης, χωρίς την υποστήριξη των οποίων το εν λόγω εγχείρημά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Τις θερμές ευχαριστίες του απευθύνει ακόμα στην Οργανωτική Επιτροπή: τον Μεσογειονίκη Στέφανο Πετράκη, τον επίτιμο πρόεδρο του  Γ.Ο.Π. «Γ. Παλάσκας» Κώστα Σαμπατακάκη, καθώς και τους κ.κ. Κωνσταντίνο Σάμιο και Στέφανο Ματάκη.

Τέλος ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον πρωτεργάτη της διοργάνωσης, Υπεύθυνο Αθλητισμού του Δήμου Περιστερίου, Γιώργο Αυγουστίδη και τους συνεργάτες του.

Οι νικητές των 10 χιλιομέτρων είναι:

ΑΝΔΡΕΣ: 1ος Ανδριανός Γεώργιος, 2ος Μικέλης Γεώργιος, 3ος Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 1η Σταματελοπούλου Ευγενία,  2η Τσιτκάνου Ρούλα, 3η Λαμπροπούλου Αντιγόνη

Οι νικητές των 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου:

ΑΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: 1ος Καλιντέρης Συμεών, 2ος Δημητρακόπουλος Περικλής, 3ος Ρεϊζής Κυριάκος

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: 1η Κατσούλη Δανάη, 2η Δουλή Φωτεινή, 3η Δουλή Τόνια

ΑΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 1ος Πεθεριώτης Αθανάσιος, 2ος Μπάρμπας Φώτης, 3ος Νιάρος Ανδρέας

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 1η Κατσούλη Βασιλεία, 2η Χειμάρα Βασιλική, 3η Καρλικόβαλη Στεφανία