ΝΕΑ

07/12/2015
Πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Περιστερίου
Στο Κινηματοθέατρο ΕΦΗ του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται για το 2015 και το 2016 ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00. Παράσταση Καραγκιόζη «Τα Κάλαντα του Καραγκιόζη». Θέατρο Σκιών από τον θίασο του Ηλία Καρελλά
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00. Παιδική θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Βουτσά «Το νεράκι καθαρίζω τη ζωή παντού χαρίζω». Ένα οικολογικό παραμύθι, όπου τα παιδιά ανεβαίνουν στην σκηνή, μαθαίνουν για το νερό και την σπουδαιότητα του.
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30. «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης». Μουσικό οδοιπορικό στη ζωή και το έργο του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδούν: Κώστας Σκόνδρας κ.α.
Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30. Κινηματογραφική Λέσχη «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα». Αφιέρωμα στον Πίτερ Σέλερς - Μια υποκριτική ιδιοφυΐα
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30 «Βραδιά Φλαμένκο». Η διακεκριμένη και βραβευμένη καθηγήτρια Δήμητρα Κασκάνη, υπότροφος Ισπανικών Θεσμών μας ταξιδεύει στην μαγεία του Φλογερού Χορού της Ιβηρικής, το Φλαμένκο. Μαζί της ομάδα καλλιτεχνών με χορό και ζωντανή μουσική.
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Χορός των Καλικαντζάρων». Θέατρο Σκιών από τον θίασο του Ηλία Καρελλά
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 Παιδική θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Βουτσά. «Τι χτυπάς και κλαις! Ποντικάκι πες τι θες». Το φημισμένο παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ που θα μάθει την αξία της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας και της φιλίας.
Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30 Κινηματογραφική Λέσχη «Να είσαι εκεί κύριε Τσανς». Αφιέρωμα στον Πίτερ Σέλερς - Μια υποκριτική ιδιοφυΐα.
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30 «Χριστούγεννα σημαίνουν». Οι Χορωδίες  Ενηλίκων και Παιδική του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου ενώνουν τις φωνές τους σ’ ένα εορταστικό μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στη μαγεία των Χριστουγέννων.
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00. Παράσταση μαριονέτας «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι». Το θέατρο μαριονέτας “ΓΚΟΤΣΗ” μας παρουσιάζει τον Αλαντίν, σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο περιπέτεια και άφθονο γέλιο.
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «Ο Καμπουράκος και οι Καλικάντζαροι». Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με συνοδεία ζωντανής μουσικής 
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30. «Swing for Christmas». Γνωστές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε jazz  ήχο μας μεταφέρουν στη λάμψη των εορτών. Ορχήστρα Μοντέρνας Μουσικής του  Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου
Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει». Κουκλοθέατρο και εργαστήριο κατασκευής κούκλας από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα».
Σάββατο 2 Ιανουαρίου, ώρα 17:00. Παράσταση Καραγκιόζη «Το Γλέντι για τον Νέο Χρόνο». Θέατρο Σκιών από τον θίασο του Ηλία Καρελλά
Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει». Κουκλοθέατρο και εργαστήριο κατασκευής κούκλας από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»
Σάββατο 9 Ιανουαρίου, ώρα 17:00. Παράσταση μαριονέτας «Πινόκιο». Αστείρευτο γέλιο αλλά και μηνύματα για παιδιά και μεγάλους, μέσα από τις περιπέτειες του γνωστού σε όλους μας Πινόκιο από το θέατρο μαριονέτας “ΓΚΟΤΣΗ”.
Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «…Με νιαρ με γουφ και γκαρ γκαρ γκαρ». Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με συνοδεία ζωντανής μουσικής
Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ώρα 17:00. Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Γάμος του Μπάρμπα-Γιώργου». Θέατρο Σκιών από τον θίασο του Ηλία Καρελλά
Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «Η επιστροφή των παραμυθιών». Ένα έργο που παρουσιάζει με τρόπο χιουμοριστικό, διασκεδαστικό και σύγχρονο, την συμπόρευση βιβλίου και νέας τεχνολογίας από το Θέατρο ΜΠΟΕΜ.
Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ώρα 17:00. Παράσταση μαριονέτας «Πήτερ Παν». Το θέατρο μαριονέτας “ΓΚΟΤΣΗ” μας παρουσιάζει ένα μαγικό ταξίδι μαζί με τον Πήτερ Παν, στην Χώρα του Ποτέ.
Κυριακή 24 Ιανουαρίου, ώρα 11:00.Παιδική παράσταση «Πολύχρωμο Παραμύθι». Μια ιστορία με χρώματα που τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να αγαπούν το ξεχωριστό, το διαφορετικό και το άλλο από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο “People & Puppets Svit”.
Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώρα 17:00.Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός». Θέατρο Σκιών από τον θίασο του Ηλία Καρελλά.
Κυριακή 31 Ιανουαρίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «Τα Τρία Γουρουνάκια»
Οι μικροί θεατές ζουν το παραμύθι, βοηθούν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον κακό λύκο, τραγουδούν και χορεύουν με τους ηθοποιούς σε μια διαδραστική παράσταση από το θέατρο L&S.
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00. Παράσταση μαριονέτας «Ταξίδι στη Φανταστική Ατλαντίδα». Το θέατρο μαριονέτας “ΓΚΟΤΣΗ” μας ταξιδεύει στην φανταστική Ατλαντίδα, σε μια παράσταση γεμάτη περιπέτεια, γέλιο και μηνύματα για τα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «Η επιστροφή των παραμυθιών». Ένα έργο που παρουσιάζει με τρόπο χιουμοριστικό, διασκεδαστικό και σύγχρονο, την συμπόρευση βιβλίου και νέας τεχνολογίας από το Θέατρο ΜΠΟΕΜ.
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ώρα 19:30. Αφιέρωμα στη Γιορτή της Αγάπης «Inside Us». H ομάδα “Around Us” παρουσιάζει ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία, και την προσωπική αλήθεια μέσα από μία χορευτική παράσταση που σχεδίασαν η Μαρία - Ελένη Λυκουρέζου και η Ελίνα Τσίμπρου.
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «…Με νιαρ με γουφ και γκαρ γκαρ γκαρ». Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με συνοδεία ζωντανής μουσικής
Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ώρα 19:30.  «Ας μιλήσουν τα τραγούδια». Τραγούδια του Δήμου Μούτση μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται η πολυδιάστατη μουσική πορεία του συνθέτη, ερμηνευμένα από την  Ορχήστρα Έντεχνης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου.
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00. Παράσταση μαριονέτας «Ιστορίες του Δάσους». Το θέατρο μαριονέτας “ΓΚΟΤΣΗ” μας παρουσιάζει ένα έργο που αναφέρεται στην προστασία και την προσφορά του δάσος στον άνθρωπο.
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «Τα Τρία Γουρουνάκια». Οι μικροί θεατές ζουν το παραμύθι, βοηθούν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον κακό λύκο, τραγουδούν και χορεύουν με τους ηθοποιούς σε μια διαδραστική παράσταση από το θέατρο L&S.
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00. Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Μασκαράς». Θέατρο Σκιών από τον θίασο του Ηλία Καρελλά.
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «Η επιστροφή των παραμυθιών». Ένα έργο που παρουσιάζει με τρόπο χιουμοριστικό, διασκεδαστικό και σύγχρονο, την συμπόρευση βιβλίου και νέας τεχνολογίας από το Θέατρο ΜΠΟΕΜ.
Σάββατο 5 Μαρτίου, ώρα 17:00. Παράσταση μαριονέτας «Χρυσομαλλούσα η Γοργόνα». Ένα έργο με μηνύματα κατανοητά στα παιδιά, για την μόλυνση των ακτών και του βυθού της θάλασσας από το θέατρο μαριονέτας “ΓΚΟΤΣΗ”.
Κυριακή 6 Μαρτίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «Πέτα, Λούδα!». Το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο “People & Puppets Svit” παρουσιάζει μια παράσταση με κούκλες, θέατρο σκιών, ζωγραφική με άμμο και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.
Δευτέρα 7 Μαρτίου, ώρα 19:30. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μουσικό αφιέρωμα για την προσφορά της Γυναίκας.
Σάββατο 12 Μαρτίου, ώρα 17:00. Παράσταση Καραγκιόζη «Το Γαϊτανάκι του Καραγκιόζη». Θέατρο Σκιών από τον θίασο του Ηλία Καρελλά
Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα 11:00. Παιδική παράσταση «Βατραπουνζέλ». Το Θέατρο Ρετρό παρουσιάζει ένα χοροθεατρικό έργο, βασισμένο σε παραμύθια των Αδερφών Γκριμ.
Σάββατο 19 Μαρτίου, ώρα 17:00. Παράσταση μαριονέτας «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Το θέατρο μαριονέτας “ΓΚΟΤΣΗ” μας παρουσιάζει την ιστορία του μικρού πρίγκιπα, σε ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους.