ΝΕΑ

30/11/2015
Α. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ: "Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ"
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών Αυτοδιοίκησης Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στο Δήμο Περιστερίου
 
Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξένησε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών Αυτοδιοίκησης Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στις 27 Νοεμβρίου 2015, με θέμα «Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης κατά την έναρξη του συνεδρίου τόνισε πως «Η γυναίκα σήμερα έχει επωμισθεί με ρόλους και καθήκοντα δαιδαλώδη. Στα οποία επιδεικνύει έμπρακτα και καθημερινά επιδόσεις αξιόλογες και αξιέπαινες. 
Αντί δε του τιμήματος της κοινωνικής αναγνώρισης, της διάκρισης και της επιβράβευσης της, που δικαιωματικά θα έπρεπε να εισπράττει, έρχεται δυστυχώς αντιμέτωπη με το σάρωτρο της βίας. Που στο πέρασμα του συνθλίβει και διαλύει. 
Η σωματική, η ψυχική, η συναισθηματική, η ηθική, η λεκτική και κάθε άλλης μορφής βία, όπως και η προσβολή της γυναικείας προσωπικότητας και υπόστασης αποτελούν όνειδος για την εποχή μας».
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, η Γενική Γραμματέας Δήμου Ζωγράφου  Άλκηστις Τελώνη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα κ.α. 
Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της Ειρήνης με την οποία ξεκίνησαν και οι εργασίες του συνεδρίου. Μια γυναίκα που έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία και παλεύει για να ενώσει την οικογένεια της. Γιατί το ίδιο το πολιτικό και νομικό πλαίσιο εξισώνει το θύμα με το θύτη. 
Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.