ΝΕΑ

27/11/2015
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών Αυτοδιοίκησης Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στο Δήμο Περιστερίου
Με θέμα «Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της κεντρικής διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης», πραγματοποιείται την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου (σταθμός μετρό "Περιστέρι"), το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών Αυτοδιοίκησης Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών. 
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.
Έναρξη των εργασιών του θα κάνει η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, Φωτεινή Κούβελα. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από:
  • Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου με θέμα: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πεδίο εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής».
  • Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα με θέμα: «Αναστοχασμός σχετικά με τη δημιουργία και λειτουργία των δομών του Δήμου».
  • Γενική Γραμματέα Δήμου Ζωγράφου, Άλκιστις Τελώνη με θέμα: «Λειτουργικά και άλλα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ένταξη και λειτουργία εξειδικευμένων δομών».
  • Διευθύντρια Υπηρεσιών προς πολίτες και Φορείς της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Θεοδώρα Κατσιβαρδάκου με θέμα: «Η Ισότητα των Φύλων και η βία κατά των Γυναικών- Θέση και Αντίθεση».
  • Καθηγητή Ψυχολογίας της Επικοινωνίας  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κλήμη Ναυρίδη με θέμα: «Κοινωνικός Πόνος και βία κατά των γυναικών».
  • Ψυχολόγο Ph.D του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, Κική Πετρουλάκη με θέμα: «Ψυχική ανθεκτικότητα γυναικών με εμπειρίες κακοποίησης: μετράται ή συμπεραίνεται;
  • Εθνικό Εισηγητή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων Ph.D, Ηρακλή Μοσκώφ με θέμα: «Πρόκληση της πολυτομεακής συνεργασίας στην καταπολέμηση του Trafficking.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 18:30 με παρουσιάσεις από στελέχη Δομών. Παράλληλα με το συνέδριο θα λειτουργεί Έκθεση Παρουσίασης Δράσεων και Πρωτοβουλιών των Αυτοδιοικητικών Δομών, για την καταπολέμηση της βίας κατά των Γυναικών. 
Το συνέδριο υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, με αφορμή την ολοκλήρωση της α’ φάσης του έργου «Δημιουργία και λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας και Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο».