ΝΕΑ

20/11/2015
Συζήτηση του Δημάρχου Περιστερίου Α. Παχατουρίδη με τους μαθητές της Γ' τάξης του 16ου Γυμνασίου
Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με μαθητές της Γ' τάξης του 16ου Γυμνασίου, στις 19 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου της πόλης. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των μαθητών και με σκοπό την ενημέρωση τους, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες του Δήμου Περιστερίου.
Ο κ. Παχατουρίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιος Θεοδωράκος, καλωσόρισαν τους μαθητές που συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του 16ου Γυμνασίου Χρήστο Παιδάκη και τη Φιλόλογο της τάξης Μαρία Κελέση και απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών. 
Ο κ. Δήμαρχος μίλησε στους μαθητές για την ιστορία της πόλης ξεκινώντας από τη δημιουργία των προσφυγικών συνοικιών ως το Περιστέρι του σήμερα, το οποίο χαρακτήρισε ως "Μια κιβωτό γεμάτη Ελλάδα". 
Αναφερόμενος στο έργο που γίνεται σήμερα στην πόλη ο κ. Παχατουρίδης τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια στην πόλη γίνεται σπουδαίο έργο σε όλους τους τομείς. Όσον αφορά τις φιλοδοξίες μας για το Περιστέρι, το όριο μας είναι ο ουρανός. Το καλύτερο Περιστέρι όμως είστε εσείς, γιατί είστε το μέλλον της πόλης».
Ο κ. Θεοδωράκος ενημέρωσε τους μαθητές για τις αρμοδιότητες του Δήμου σχετικά με τα σχολεία και την κοινωνική πολιτική που αφορά του φοιτητές της πόλης και επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό οι δημότες να αντιλαμβάνονται τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους ως το μεγάλο μας σπίτι. 
Η φιλόλογος της τάξης, κα Κελέση πρότεινε στον Δήμαρχο την ανάληψη δράσης από τους μαθητές στα πλαίσια της προστασίας των κοινόχρηστων χώρων με την υιοθεσία μνημείων από ομάδες μαθητών, κάτι που αποδέχθηκε με ιδιαίτερα χαρά!