ΝΕΑ

10/11/2015
Αφιέρωμα στην Εθνική επέτειο «Η …άλλη 28η Οκτωβρίου»
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Εθνική μας Επέτειο πραγματοποίησε στις 26 Οκτωβρίου 2015 στο Κινηματοθέατρο «ΕΦΗ» η Ορχήστρα Νέων Ακουσμάτων του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου και η Χορωδία των Κέντρων Φιλίας του Δήμου Περιστερίου. 
Τη βραδιά άνοιξε ο Υποστράτηγος E.A. Χρήστος Μπολώσης, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αφηγήθηκε γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου. 
Ταυτόχρονα, προβάλλοντας φωτογραφίες και βίντεο εποχής, καθώς και μαρτυρίες πολιτών και στρατιωτών που συμμετείχαν στον πόλεμο, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.
Ο ανιψιός του Μίμη Τραϊφόρου, δημοσιογράφος Στέλιος Τραιφόρος, παρέθεσε γεγονότα από την κοινή ζωή του ζεύγους Τραϊφόρου-Βέμπο, σκιαγραφώντας την προσωπικότητα της σπουδαίας Ελληνίδας.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Τσιώτα - Μάρκου απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους ομιλητές, ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους στην εκδήλωση.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Μαέστρος και Καθηγητής του Ωδείου Θάνος Μπένος, που διηύθυνε επιδέξια με τη μπαγκέτα του την Ορχήστρα και τη Χορωδία, δημιουργώντας ένα άψογο μουσικό αποτέλεσμα και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης  στο άκουσμα των θρυλικών τραγουδιών της Σοφίας Βέμπο.
Εξαιρετική και η παρουσία των ερμηνευτριών Νίκης Μηλιαρά και Βίκυς Σακελλαριάδη που ανέδειξαν με τις φωνές τους τα τραγούδια της τραγουδίστριας της Νίκης, αποσπώντας δίκαια το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
Έλαβαν μέρος: Θάνος Μπένος Ενορχήστρωση-Δ/νση Ορχήστρας, Χρήστος Μπολώσης Επιμέλεια κειμένων & οπτικού υλικού, Χαρά Θεοδωρακάκη Προετοιμασία Χορωδίας- αφήγηση κειμένων. Έπαιξαν οι μουσικοί: Δήμητρα Χαλκιοπούλου φλάουτο, Αλέξης Ξένος – Γιάννης Τσάκας σαξόφωνο, Νίκος Σάτλας – Δημήτρης Στεφόπουλος βιολί, Γαβριήλ Καζάνας κιθάρα, Στέλιος Τσάκας πιάνο – ακορντεόν, Μυρσίνη Γκίνη- Θεοδώρα Λουκανάρη πλήκτρα, Νίκος Καραμαλέγκος μπουζούκι, Μάριος Μηλιώτης μπάσο, Ορφέας Σιέρρας τύμπανα.