ΝΕΑ

21/10/2015
Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «28ης Οκτωβρίου 1940»
Ι. ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Α. Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την ογδόη πρωινή ώρα της 27ης μέχρι και την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2015.
Β.  Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 27ης έως και της 28ης Οκτωβρίου 2015 όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Νομικών Προσώπων και Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και προαιρετικά των οικιών και καταστημάτων.
 
ΙΙ.  ΣΤΙΣ  27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 
Α. Εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου σε όλα τα Σχολεία (Δημόσια - Ιδιωτικά) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Β. Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Τράπεζες, Οργανισμούς, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Γ. Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, οδηγούς στο Ηρώο (πλατεία Δημοκρατίας), που θα προσέλθουν με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους αντίστοιχα καθώς και από Σωματεία, Συλλόγους κ.α. σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο.
ΩΡΑ 11.00 π.μ.
Ολοκλήρωση της προσέλευσης, στο χώρο της πλατείας, των αντιπροσωπειών των Σχολείων, Σωματείων, Οδηγών, Συλλόγων κ.α.
ΩΡΑ 11.15 π.μ.
Προσέλευση του  Δημάρχου, του Κλήρου και των επισήμων, έναρξη της τελετής, όπως παρακάτω: α)  Επιμνημόσυνη δέηση. β)  Ομιλία  Δημάρχου Περιστερίου. γ)  Κατάθεση στεφάνων. δ)  Τήρηση ενός λεπτού σιγής. ε) Εθνικός Ύμνος  από τη Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου. στ) Λήξη τελετής - Αποχώρηση των επισήμων.
 
ΙΙΙ. ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 
ΩΡΑ 09.55 π.μ.
Ολοκλήρωση της προσέλευσης στο Μητροπολιτικό Ναό των Συλλόγων, Σωματείων, Οργανισμών, των Σημαιοφόρων των Σχολείων με τα λάβαρά τους και των Τοπικών Αρχών. 
ΩΡΑ 10.00 π.μ.
  1. Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Περιστερίου, κ.κ. Χρυσόστομου. 
  2. Δέηση στη μνήμη της ηρωικής γενιάς του «1940» στο Ηρώο πλατεία Δημοκρατίας.
  3. Καταθέσεις στεφάνων.
  4. Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
  5. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου.
  6. Λήξη τελετής - Αποχώρηση Επισήμων.
ΩΡΑ 10.30 π.μ.
Ολοκλήρωση της προσέλευσης στην οδό Παν. Τσαλδάρη και Ραβινέ των τμημάτων των Σχολείων και των αντιπροσωπειών Σωματείων, Συλλόγων, Οργανώσεων κ.λ.π. που πρόκειται να παρελάσουν. 
ΩΡΑ 11.00 π.μ.
Έναρξη της παρέλασης από την οδό Παναγή Τσαλδάρη και Ραβίνε, διέλευσή της προ των επισήμων, (στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας) και κατάληξή της στη διασταύρωση της οδού Π.Τσαλδάρη με την οδό Αιμ. Βεάκη όπου και θα καταλήγουν οι παρελαύνοντες σχηματισμοί. 
Υπεύθυνος των εκδηλώσεων είναι ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Μιχαλόπουλος.